Facebook erklærer «krig» mot Apple

I en ny reklamekampanje går Facebook hardt ut mot den nye oppdateringen som Apple lanserer i starten av 2021.

Publisert: Publisert:

Onsdag publiserte Facebook en reklamekampanje på flere nettsider, blant annet Wall Street Journal, New York Times og Washington Post, der de går til angrep mot iPhone-produsenten.

I reklamen stod det at Facebook «står opp mot Apple for små bedrifter», skriver Marketwatch.

Bakgrunnen for reklamekampanjen rettes mot de nye forandringene til Apples nye operativsystem som lanseres i starten av 2021.

– Vil hemme små virksomheter

Når Apple oppdaterer iOS 14 på deres smarttelefoner vil de kreve at alle apper viser en melding som lar brukerne velge vekk målrettet reklame.

Personer som velger vekk dette vil hindre Facebook i å samle inn informasjon som de bruker til å tilpasse og personalisere annonser.

Facebook mener derfor at oppdateringen vil hemme små virksomheters evne til å personalisere annonser for forbrukeren, i tillegg til at det vil bli vanskeligere for de som lager applikasjoner å produsere gratis innhold.

Vil øke brukerens kontroll

Sosiale medier-giganten holdt også en pressekonferanse med et par småbedriftseiere, som fortalte at virksomheten deres har sett en oppgang fordi de effektivt retter seg opp mot personaliserte annonser.

– Vår virksomhet hadde ikke vært der den er i dag, hadde det ikke vært for personaliserte annonser, sa Monique Wilsondebriano, som eier en liten restaurant i California.

I en uttalelse fra Apple sier de at de er imøtekommende for reklame i apper, og at de ikke er imot sporing.

– Vi krever ganske enkelt at hver app skal innhente eksplisitt brukersamtykke for å kunne spore dem, slik at det blir mer transparent og under brukerens kontroll, svarer Apple.

Facebook klager på Apples nye oppdatering
Les også

Apple forbigått av nok en kinesisk teknologigigant

Publisert:
Gå til e24.no