Byrå dropper norske medier – Facebook tar det meste

Det nystartede mediebyrået Opt kjøper reklameplass for millioner, men ikke hos norske medier. Over to tredeler av pengene brukes på Facebook.

GJELDER: Facebook har utkonkurrert andre annonsekanaler, mener nyoppstartet reklamebyrå.
Publisert: Publisert:

Selskapet ble startet for ni måneder siden, og drøyt halvparten av kundene kommer via reklamebyrået Try, som også eier drøyt halvparten av Opt, skriver Dagens Næringsliv.

Daglig leder Gunnar Stensaker sier relevans er nøkkelordet når selskapet skal selge seg inn, og da er det Facebook som gjelder.

– Folk er så vant til reklame at du må vite så nøyaktig som mulig hvem du snakker til. Du må kunne nå dem så nøyaktig som mulig. Og du må kunne gjøre det til riktig tid. Det vi ser da, er at Facebook helt klart er den beste kanalen, forklarer han.

Det er Stensaker villig til å sette penger på. Over to tredeler av pengene selskapet bruker på å kjøpe reklameplass, går til nettopp Facebook. Brorparten av den gjenværende potten stikker Google av med, mens ingenting går direkte til norske medier. Riktignok går snaut 4 prosent av pengene til bannerannonser som vises på norske nettdomener, og dermed kan litt av reklamen også ende opp hos norske medier.

Les også

Kraftig resultatfall for DN

Les også

Telenor kutter reklame på TVNorge

Les også

Norsk gründer håver inn på Telenor-deal

Publisert:

Her kan du lese mer om