Trump tar initiativ til Apple-boikott

Investor og presidentkandidat Donald Trump mener Apple bidrar til terrorisme. 

SLUTTER Å BRUKE IPHONE: Presidentkandidat Donald Trump går over til Samsung, fordi Apple nekter å gi FBI lettere tilgang til informasjon lagret på kundenes iPhone.

Joe Raedle Afp
Publisert:,

Den kontroversielle presidentkandidaten er i South Carolina for å sanke stemmer. Under en av dagens taler, gikk Trump i strupen på Apple.

Bakgrunnen for angrepet, er et «nei» fra Apple-sjef Tim Cook til å lage en «bakdør» i iPhone, slik at amerikanske myndigheter kan lettere få innsyn i iPhone-telefonene.

Les også

Apple-sjefens varsko: – Vi bes om å hacke iPhone-brukere

– Bruker Samsung

Trump er mer opptatt av at Cook ikke vil samarbeide med myndighetene for å avdekke kriminalitet som terrorisme, enn av personvernet til brukerne.

– Boikott Apple inntil de utleverer informasjon. Telefonene er eid av myndighetene. Tim Cook forsøker bare å gjøre et stort nummer ut av hvor liberal han er. Apple bør gi opp, sa Trump, ifølge Bloomberg.

– Jeg kommer til å bruke Samsung inntil de utleverer informasjon, skriver han videre på Twitter etter talen.

– Ikke forsvarlig

I et skarpt brev om henvendelsen fra FBI, trakk Cook paralleller til den fysiske verden, og sammenligner det med å ha én hovednøkkel som kan brukes til å åpne flere hundre millioner dører – i banker, restauranter og private hjem.

– Ingen fornuftig person vil mene at det er forsvarlig, kommenterte Cook.

Den direkte foranledningen for myndighetenes forespørsel er terrorangrepet i San Bernardino i California i desember i fjor. 14 personer mistet livet og 22 ble hardt skadet.

Apple samarbeider med ulike lands myndigheter og utleverer informasjon om brukere, dersom det er begjært av en domstol.

Les også

Facebook-gründeren gir sin støtte til muslimer

Les også

Obama: – Clinton gjorde en feil med epostserveren

Les også

Obama overbevist om at Trump ikke blir president

Her kan du lese mer om