Aller Media kutter 50 årsverk

Se og Hør rammes av nedskjæringene.

KUTTER: Administrerende direktør i Aller Media, Roger Hansen, skal kutte mellom 70 og 90 millioner kroner. I første omgang må 50 ansatte gå i løpet av de neste 12 månedene.

  • Thomas Solberg
Publisert:,

De ansatte ble informert på et allmøte torsdag. Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media skriver i en mail til E24 at:

«Inntektene på våre trykte publikasjoner (ukeblader/magasiner) vil i tiden fremover gå ned som følge av endringene i mediemarkedet, og vi må derfor tilpasse oss og redusere kostnadsnivået med mellom 80-90 millioner kroner. For å kunne klare dette vil opp mot 50 årsverk bli borte i løpet av de nærmeste 12 måneder. Reduksjonene gjelder i Aller Media AS og vil bli gjennomført i alle avdelinger».

Mediehuset utgir magasiner som Se og Hør, Se og Hør Weekend, Allers, KK, Henne, Topp og Autofil. Aller bekrefter overfor E24 at det vil komme kutt i redaksjonene til alle disse bladene.

I tillegg skal det kuttes i administrasjonen.

Nettavisen omtalte saken først.

- Sviktende annonsemarked

Aller Media varslet nedskjæringer allerede i mars i år, på mellom 70 og 100 årsverk.

- Vi må snu alle stener for å finne steder vi kan kutte kostnader og generere mer inntekter. Det er et sviktende annonsemarked som er årsaken til innsparingene, uttalte leder Tone Rudberg i redaksjonsklubben til Aller Media da.

Mediehuset eier også Dagbladet, men avisen rammes ikke av kuttene. Dagbladet kuttet forøvrig 50 årsverk selv i starten av april.

I januar varslet også den svenske Aller-divisjonen nedskjæringer på 50 millioner svenske kroner, og i 2012 kuttet det danske mediekonsernet 70 millioner kroner og 44 årsverk i Norge.

Aller Media omsatte for 1,389 milliarder kroner i det avvikende regnskapsåret 2013/2012.

Les også:

Varsler nye kutt i Aller MediaDirektør må slutte: - Litt vemodig å forlate Aller nåAller Media gir opp Det gode liv

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring

Flere artikler

  1. Varsler nye kutt i Aller Media

  2. Norske medier kutter for over to milliarder kroner

  3. Dagbladet kutter 50 årsverk

  4. Annonsørinnhold

  5. Nye kraftige kutt i mediebransjen

  6. Økonom: – Mediehusene nærmer seg en smertegrense