USA: Færre nye dagpengesøkere

341.000 amerikanere søkte arbeidsledighetstrygd forrige uke.

OPPTUR: Den amerikanske økonomien er på vei oppover, skal man tro de foreløpige tallene for førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd.
Publisert:

Dette er en nedgang på 27.000 fra forrige uke, det beste tallet på tre uker og nær det beste resultatet på fem år.

Det var på forhånd ventet et mindre fall på rundt 6000, ifølge Marketwatch. Forrige ukes tall ble revidert til 368.000 personer, fra foreløpige 266.000.

Myndighetene understreker at deler av USA var rammet av uvær den aktuelle uken. Tallene fra statene Illinois og Connecticut er derfor basert på anslag. Det er imidlertid anslått at dette gir liten effekt, fordi de fleste søknadene leveres elektronisk.

- Arbeidsmarkedet er jevnt og trutt i bedring. Det vi trenger er en akselerasjon i antall ansettelser, sier økonom Yelena Shulyatyeva hos BNP Paribas til Bloomberg.

Antall søkere til fortsatt arbeidsledighetstrygd falt med 130.000 til 3,11 millioner.

Det amerikanske arbeidsdepartementet legger hver uke fram en rapport som viser hvor mange førstegangssøkende det er til arbeidsledighetstrygd. Rapporten er viktig fordi den gir en god indikator på hvordan det står til i den amerikanske økonomien.

De offisielle ledighetstallene foreligger først i slutten av måneden, men nedgangen i antall som søker arbeidsledighetstrygd henger tett sammen med hvor mange som totalt sett er arbeidsledige.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om