Solgte bruktbiler verdt flere milliarder

Nylig ble det avholdt en rekke bilauksjoner i Scottdale i Arizona i USA. Der ble det satt omsetningsrekorder på rekke og rad.

DYREST: Dette var bilen som gikk for den aller høyeste summen, rettere sagt hele 73,4 millioner kroner. En 1964-modell Ferrari 250 LM, bygd av Scaglietti.
Publisert:

Alle de store auksjonshusene innenfor segmentet hadde sine arrangementer og flere tusen klassikere byttet eier.

Dette markedet har i liten grad vært berørt av de økonomiske svingningene de senere årene, og det har stadig blitt oppnådd rekordpriser og -omsetning.

– Jeg er begeistret over våre resultater fra Arizona. Ved hjelp av våre spesialister var bilene både av høy kvalitet og unike, og de oppnådde fantastiske priser over hele linjen, sier Ian Kelleher, sjefen for RM Auctions arrangementer på Vestkysten i USA, i en pressemelding.

Dyrest av alle bilene hos RM Auctions var en Ferrari 250 LM fra 1964 som gikk for 9,63 millioner dollar, tilsvarende 73,4 millioner kroner. Dette var og den høyeste prisen som ble oppnådd på alle arrangementene sett under ett.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det var 16. gang RM Auctions hadde auksjon i Arizona, og de har aldri omsatt for mer enn de gjorde i år. Totalt ble det solgt biler for 63,7 millioner dollar, 486 millioner kroner. 90 prosent av bilene som ble tilbudt, ble solgt og de skal ha solgt biler for 10 millioner dollar per time under auksjonen. 40 prosent mer enn i 2014.

Ferrari og atter Ferrari

Av de ti dyreste bilene som ble omsatt av auksjonshuset var åtte Ferrari. Nest dyrest ble en 1967 Ferrari 275 GTB/4 som gikk for 28 millioner kroner fulgt av en Ferrari 365 GTB/4 Daytona Spider fra 1973 til 25 millioner kroner.

(Saken fortsetter under bildet)

NEST DYREST: Bonhams solgte denne Ferrari 275 GTB Competizione for nær 72 millioner kroner.

– Arizona ga oss en fantastisk start på året, og vi ser frem til å høyne terskelen gjennom 2015-sesongen, sier Kelleher.

De andre aktørene som var i sving i Arizona i helgen kunne og melde om sterke resultater. Gooding & Company sier de solgte for mer enn 392 millioner kroner. Også her var det Ferrari som la seg øverst. Dyrest var en Ferrari 250 GT LWB California Spider til 59 millioner kroner. Som med RM Auctions ble 90 prosent av bilene solgt.

Rekorder

– Nær en fjerdepart av bilene satt nye rekorder for sine modeller og med 11 biler som gikk for mer enn én million doller, ble årets arrangement i Scottsdale, Arizona, veldig sterkt, sier David Gooding, president og grunnlegger av Gooding & Company, i en pressemelding.

Bonhams var nær ved å ha den aller dyreste bilen da deres 1966 Ferrari 275 GTB Competizione gikk for 71,7 millioner kroner. Her ble også 90 prosent av de tilbudte bilene solgt.

(Saken fortsetter under bildet)

AM-CAR: Hos Barrett-Jackson var det en 1966 Shelby Cobra 427 Super Snake som ble dyrest.

Selskapet Barret-Jackson nøyer seg ikke med et par dager langt arrangement i Arizona. Dette var 44. året de var der og i år strakk de seg over 10 dager. Totalt solgte de 1611 kjøretøy, og omsatte for mer enn 990 millioner kroner.

– Årets Scottsdale-auksjon var i en helt annen skala enn noen annet i vår 44-årige historie, sier Craig Jackson, styreformann og konsernsjef i Barret-Jackson, i pressemelding.

De satser mest på amerikanske kjøretøy og deres høyeste enkeltsum ble oppnådd av en 1966 Shelby Cobra 427 Super Snake, som skiftet eier for 39 millioner kroner.

Til tross for disse svimlende summene var det ingen av bilene som kom seg inn på listen over de ti dyreste auksjonsbilene noensinne, men det var ikke langt unna:

Les også

Dette er de norske prisene på Ford Mustang

Les også

Toyota solgte mest for tredje år på rad

Les også

Hadde mål om 400 solgte – 1.500 allerede bestilt

Les også

Denne Ferrarien kan gå for 100 millioner

Les også

Bilauksjon med rekordomsetning

Les også

Tidenes bilauksjonsarrangement

Publisert:
Gå til e24.no