Mercedes satser på ladbare hybridbiler.

I løpet av de kommende to årene skal Mercedes-Benz rulle ut ti nye ladbare hybridmodeller.

I DISSE DAGER: Mercedes-Benz C 350 e har en samlet effekt på 279 hestekrefter og startprisen er på rett under 500.000 kroner.

Daimler
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

– Plug-in hybrider er en nøkkelteknologi på veien til en utslippsfri fremtid for bilen, sier Thomas Weber, styremedlem i Daimler og Mercedes-Benz sin utviklingsavdeling, i en pressemelding.

De sier de i snitt vil lansere en ny bil med denne teknologien hver fjerde måned i tiden som kommer. Det startet med den nylig lanserte S 500 Plug-in hybrid, og følges opp av C 350 e i disse dager.

Mer bilstoff på E24 BIL

– Plug-in hybrider gir kunden av det beste av to verdener. I byen kan de kjøre elektrisk, mens de kan nyte av forbrenningsmotorens rekkevidde på langtur. I tillegg gjør hybridifiseringen forbrenningsmotoren mer effektiv og tilfører den en spesiell type dynamikk som gir bedre ytelser, noe som gjør kjøringen til en nytelse, sier Weber.

Senker samlet utslipp

Det er først og fremst de større modellene, fra C-klasse og oppover som skal bruke denne typen teknologi, da særlig SUVene. Den helt nye GLE-modellen skal straks være tilgjengelig som ladbar hybrid.

Disse bilene vil hjelpe Mercedes-Benz til å senke snittutslippet, i 2014 skal de samlede bilene solgt fra konsernet ha hatt et gjennomsnittlig CO2-utslipp på 129 gram per kilometer, fem gram lavere enn året før. Ifølge Mercedes-Benz skal de ha redusert utslippene med 40 prosent i løpet av de siste to bilgenerasjonene, noe som tilsvarer en tidsramme på cirka 15 år.

I forbindelse med at de legger om bokstav-terminomologien på de forskjellige modellene, vil bokstaven «e» erstatte benevningen Plug-in hybrid på bilene.

Les også

Mercedes-eieren med historisk resultat

Les også

Bertel O. Steen kjøper Citroën Norge

Les også

Diktator-limousinen fyller 50 år

Publisert:

Flere artikler

  1. Komfort-kongen

  2. – Dagens endringer er som overgangen fra hest og kjerre til bil

  3. Kompromisser i luksusklassen

  4. Stor oversikt: Disse ladbare hybridene tar deg lengst

  5. Ny toppmodell fra BMW