Solgte bruktbiler for 2,2 milliarder - på én helg

Markedet for klassiske biler har aldri vært hetere.

VILLE TILSTANDER: RM Auctions solgte biler for over 500 millioner kroner i løpet av noen timer lørdag.
Publisert: Publisert:

I løpet av helgen har det vært holdt flere, store bilauksjoner i California. Alle de store aktørene i bransjen var på banen og bilene som ble frembudt, var av det ekstraordinære slaget.

De ble satt rekorder for en rekke bilmerker som Maserati, Mini, Napier, Rolls-Royce, Speedwell og ikke minst Ferrari. For sistnevnte ble det ny verdensrekord for biler solgt på auksjon da en Ferrari 250 GTO fra 1962 gikk for 243 millioner kroner hos Bonhams.

Mer bilstoff på E24 BIL

Størst omsetning hadde RM Auctions, da de over to dager solgte biler for 886 millioner kroner. Lørdagen ble det også satt ny rekord for en auksjonsrunde, med 544 millioner kroner.

IKKE BARE FERRARI: Klassiske Ferrarier oppnår for tiden ekstremt høye priser, men også andre merker er i støtet. Denne Austion Mini Beach Car fra 1962 gikk for 1,1 milloner kroner, ny rekord for en Mini.

- Atmosfæren i auksjonsrommet var elektrisk med tallrike budkriger, høye priser i alle kategorier og en rekke nye milepæler, sier Ian Kelleher, administrerende direktør i RM Auctions vestkystavdeling, i en pressemelding.

91 prosent av bilene de tilbød ble solgt, til sammen 118 stykker. Dyrest ble en 1964 Ferrari 275 GTB/C Speciale som gikk for 162,5 millioner kroner.

Hos Bonhams, som solgte rekordbilen, ble det solgt 117 biler, 92 prosent av bilparken, for tilsammen 667 millioner kroner. Blant annet en Mini til 1,1 millioner kroner

Se bilder av de mest verdifulle bilene her

Gooding & Company omsatte for 655 millioner kroner i løpet av to dager. Høyest pris oppnådde en 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider som ble solgt for 93,6 millioner kroner.

Tilsammen ble tre av bilene som ble solgt i helgen blant de ti dyreste gjennom historien.

Publisert:
Gå til e24.no