BMW fornyer kupé-SUVen

BMWs store kupé-SUV er elsket og hatet. Etter å ha solgt nesten 250.000 stykker over hele verden, kommer det nå en splitter ny versjon. Sjekk bildeserien over!

Publisert: Publisert:

Drøye seks år etter at BMW på mange måter skapte konseptet kupé-SUV, er de nå klare med en ny modell. På samme måte som før, lanserer BMW en ny X6 like etter at den tradisjonelle SUV'en X5 har kommet på veiene.

Uansett om man liker eller misliker kupé-SUVen, så er det liten tvil om at X6 har vært en salgssuksess for BMW. Selskapet har solgt nesten 250.000 eksemplarer av den høyreiste firehjulstrekkeren med den fallende taklinjen.

- Noe av det ypperste

BMW sparer ikke på adjektivene når de skal beskrive nye X6, som de kaller verdens første Sports Activity Coupé (i motsetning til SUV - Sports Utvility Vehicle). Beskrivelser som går igjen i presentasjonsmaterialet er «berusende», «sportslig eleganse» og «luksus».

I tillegg til nytt interiør og et mer praktisk baksete som kan felles ned uavhengig i forholdet 40:20:40, har BMW også spedd på med mer utstyr og teknologi. Frontlys i full LED, nattsyn, Bang&Olufsen-lydanlegg og de avanserte fjæringssystemene fra X5-modellen kan bestilles til X6.

Bilen kommer i to designvarianter, kalt M Sport og xLine (også kalt Design Pure i noen markeder, som Norge).

Les også

Mega-suv - bedre enn en stasjonvogn?

Motormessig kommer BMW X6 både med bensin- og dieselmotorer i Europa. Bensinmotorene spenner seg fra X6 35i (306 hestekrefter) til X6 50i (450 hk). På dieselfronten spenner utvalget seg fra X6 30d (258 hk), til X6 40d (313 hk) og X6 M50d (381 hk).

Bensinversjonen X6 35i-modellen kan bestilles enten med firehjulstrekk eller bakhjulstrekk. De andre modellene har firehjulstrekksystemet xDrive standard.

- Nye BMW X6 fortsetter der forgjengeren slapp, og byr nå på litt mer av alt. Med en skarpere design, mer motorkraft og økt kvalitet er dette en ettertraktet bil for de som ønsker noe av det ypperste av det BMW kan tilby, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Christian Gottschalk i BMW Norge, i en pressemelding.

Ikke alle treffer

BMW lanserte den første generasjonen X6 i 2008 og skapte dermed den noe uortodokse bilklassen kupé-SUV.

Hondas luksusmerke Acura har også prøvd seg på kupé-SUV-segmentet. Salget av ZDX-modellen tok derimot aldri av, og etter fire år i produksjon avsluttet Acura ZDX-produksjonen i fjor. Her blir bilen presentert på bilutsillingen i New York i 2009.

Hondas luksusmerke Acura har også prøvd seg på bilklassen med Acura ZDX som ble lansert i 2009. Bilen ble derimot aldri noen suksess for Honda-konsernet og ifjor stanset de produksjonen.

BMW har imidlertid hatt så stor suksess med sin kupé-SUV at de i disse dager lanserer lillebroren X4. Det er en kupé-SUV basert på BMW X3, på samme måten som X6 er basert på X5.

Den nye BMW X6 vil fortsatt bli bygget på BMWs fabrikk i Spartanburg i sørstaten South Carolina i USA. Der bygges også de andre SUV-modellene X3, X4 og X5 i alle varianter for hele verden.

BMW Norge opplyser at bilen kommer til Norge i desember, noe som er omtrent samtidig som BMW lover at bilen skal lanseres i «hjemlandet» USA. De norske prisene vil bli annonsert i løpet av sommeren.

Den utgående modellen av BMW X6 starter i dag på drøye 917.000 kroner i Norge.

Les også:

Publisert: