Ny president for Europas bilprodusenter

Sjefen for Renault og Nissan tar over som leder for de europeiske bilprodusentenes organisasjon.

PÅ TOPPEN: Konsernsjef og styreleder i Renault og Nissan-alliansen, Carlos Ghosn, tar over som leder for organisasjonen til Europas bilprodusenter.
Publisert: Publisert:

Konsernsjef og styreformann i Renault Nissan-alliansen, Carlos Ghosn, er valgt som ny president for European Automobile Manufacturers' Association (ACEA), organisasjonen til de europeiske bilprodusentene.

- Mr Ghosn skal lede ACEA gjennom en viktig periode med politiske forandringer i Europa. Under hans presidentskap skal ACEA fortsette å fokusere på viktige politiske retningslinjer, som er innovasjon, vekst gjennom internasjonal handel og et rammeverk som støtter bilindustrien, sier Erik Jonnaert, generalsekretær i ACEA, i en pressemelding.

Ghosn tar over etter Philippe Varin, som var styreformann i PSA-gruppen. Ghosn har også tidligere hatt presidentskapet, i 2009.

Stor industri

Han begynte i Renault i 1996, før det var han i dekkbransjen, og har vært styreformann og konsernsjef i Renault Nissan-alliansen siden 2005.

Ifølge ACEA sysselsetter bilindustrien 12,9 millioner mennesker i EU, 5,3 prosent av arbeidstokken. Tre millioner er direkte knyttet til bilproduksjon, noe som representerer 10 prosent av industrisysselsettingen i EU. Bilindustrien bidrar med 3141 milliarder kroner i skatteinntekter innenfor EU-landene.

Les også:

Publisert: