Dieselskandalen

Tysk politi raider Opels kontorer

Tyske myndigheter planlegger å be bilprodusenten Opel om å tilbakekalle rundt 100.000 dieselbiler på grunn av påstått utslippsjuks.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert:,

Politiet ransaket mandag kontorene til Opel på to adresser i Tyskland på grunn av mistanke om at noen av selskapets diesebiler var utstyrt med programvare som gjorde det mulig å skjule giftige utslipp under testing.

Den føderale tyske transportmyndigheten KBA opplyser mandag ettermiddag at det er funnet en innretning i eksosrensesystemet på de aktuelle bilene. Denne innretningen er ifølge KBA ulovlig, og myndighetene vil derfor snarest be Opel om å tilakekalle bilene.

Samferdselsdepartementet avholdt i juli en høring i forbindelse med mistanke om utslippsjuks i tre av modellene til tyske Opel, som nå er en underavdeling av den franske bilprodusenten PSA.

Dieselskandale

I sommer måtte Volkswagen betale store bøter etter omfattende utslippsjuks. Selskapet har solgt millioner av dieselbiler på verdensbasis med programvare som jukser med utslippsdata.

Les på E24+

Opels u-sving – fra tiår i rødt til profitt

Tyske myndigheter har gjennom tester funnet uregelmessigheter ved utslipp fra 16 ulike bilmerker. Det er avdekket at en rekke andre bilprodusenter har brukt samme programvare, ifølge NTB.

Oliver Blume ble innsatt som toppsjef rett etter skandalen, da daværende Porsche-sjef Matthias Müller ble ansatt som administrerende direktør for Volkswagen-konsernet for å rydde opp etter avsløringene.

Les også

– Bilindustrien tvinner regjeringen rundt lillefingeren

Les også

Porsche vil ikke lage flere dieselbiler

Les også

Dette mener forskerne kan redde dieselbilen

Her kan du lese mer om

  1. Dieselskandalen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Porsche vil ikke lage flere dieselbiler

  2. Audi ilagt milliardbot etter utslippsskandalen

  3. Fiat Chrysler må betale milliardbot etter utslippssøksmål

  4. Annonsørinnhold

  5. Tysk domstol starter behandlingen av utslippsjuks-sak

  6. Tidligere Volkswagen-sjef bedrageritiltalt etter utslippsskandalen