Audi tilbakekaller 127.000 biler – kunder i Norge rammes

Tyske transportmyndigheter har funnet forbudt programvare for utslippskontroll i Audis biler. Nå må selskapet tilbakekalle 127.000 biler. Også norske biler blir rammet. 

TILBAKEKALLER: Audi tilbakekaller 127.000 biler, ifølge tysk avis.

Foto: Yves Herman Reuters
Publisert:

Igjen tvinges Audi til å tilbakekalle en lang rekke biler.

Bilprodusenten tvinges til å tilbakekalle 127.000 biler etter at den tyske transportmyndigheten KBA har oppdaget forbudt programvare for utslippskontroll i bilprodusentens siste Euro-6-dieselmodell, ifølge Bild am Sonntag.

Ifølge den tyske avisen har KBA fremsatt krav om at Audi må forklare hvordan programvaren skal oppgraderes innen 2. februar, for å unngå at man skal kunne manipulere utslippskontrollen i bilene.

– Basert på det vi nå vet, dreier det seg om rundt et par hundre biler i Norge, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef i Audi Norge til E24.

– Trygge

– Audi utvikler en programvare for de aktuelle modellene, i forbindelse med saken som først ble omtalt i media sommeren 2017. Bilene er helt trygge å kjøre frem til oppdatert programvare er ferdigutviklet, og da vil kundene kontaktes direkte.

Les også

Audi tilbakekaller 875.000 kjøretøy i Europa

Den gang ble det kjent at 850.000 biler med motorvariantene V6 og V8 TDI var rammet.

Dette er langt fra første gang Audi har blitt tvunget til å trekke tilbake biler. Senest i november måtte bilprodusenten kalle tilbake 5.000 biler i Europa for å rette et programvareproblem som gjorde at bilene slapp ut for mye nitrogenoksid. Det er den samme gassen som var bakgrunnen for dieselskandalen i eierselskapet Volkswagen tilbake i 2015.

Les også

Kina gjør elbil-grep

Les også

Ferrari vil utfordre Tesla og lage elektrisk superbil

Les også

Beste år for bilsalget siden jappetiden

Her kan du lese mer om