Tesla Model S kollisjonstestet:
Beste resultat noensinne

Tesla Model S har blitt kollisjonstestet. Det gikk mer enn fint.

KLARTE SEG: Tesla Model S har vært gjennom sin første uavhengige kollisjonstest.
Publisert: Publisert:

Siden Tesla Model S ble lansert i USA på høsten i fjor, og nå i Europa, hvor Norge var første lanseringsland, har bilen høstet lovord fra mange hold. Men en detalj har manglet. Hvor sikker er den?

Mange har vært skeptiske til dette, ikke uvesentlige, momentet. For Tesla er en helt ny bilprodusent og hvordan vil bilen klare kollisjontester?

Nå kan Tesla fortelle at den har vært gjennom den uavhengige testingen til National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), som gjør disse testene i USA.

Toppkarakter

Her har den fått toppkarakteren fem samlet, og i hver eneste underkategori.

- Rundt en prosent av alle biler som er testet oppnår fem stjerner i alle kategorier, skriver Tesla i en pressemelding.

Her sier de i tillegg at NHTSA ikke bruker noen høyere karakter enn fem, men at sikkerhetsnivåer over dette fanges opp av den samlete sikkerhetspoengsummen som sendes til produsenten. Her tangerte Model S den tidligere rekorden med 5,4.

Ny rekord

Blant annet skal bilen ha satt en ny rekord for sikkerheten personene ombord.

Mer bilstoff på E24 BIL

Her trekker Tesla frem fordelen med at den ikke har en motor foran, og dermed har en langt bedre deformasjonssone en enn bil med motoren foran.

Også ved kollisjoner med en stolpe i siden viste bilen at den holder kupeen intakt i en høyere grad enn andre biler. Langt bedre enn for eksempel Volvo S60, som også har topprating i alle kategorier.

- Litiumbatteriet i Model S tok ikke fyr på noe tidspunkt før, under eller etter NHTSA-testingen, skriver Tesla i pressemeldingen. Her legger de til at det aldri har skjedd at et Tesla-batteri har tatt fyr, til tross for at flere biler har vært innblandet i høyhastighetsulykker.

Les også:

Selger kåken - med Tesla´n på kjøpet

Her er Tesla-gründerens «transportrevolusjon»

Tesla-sjefen flirer av BMWs siste elbil

Publisert:
Gå til e24.no