Klassisk Ferrari oppnådde enorm sum

Finanskrisen ser ikke ut til å ha nådd markedet for klassiske biler. På kort tid har tidligere rekorder blitt pulverisert.

VANVITTIG DYR: Det var denne 1967-modllen Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider, som i helgen ble solgt for en helt vanvittig sum.

Eugene Robertson ©2013 Courtesy of RM Auctions.
  • Morten Abrahamsen
Publisert:,

Under helgens bilauksjon i Monterey, California, var det store forventninger knyttet til en sjelden Ferrari. En 1967-modell Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider laget av karrosseribyggeren Scaglietti.

- For RM Auctions er dette en dobbel ære. Å kunne tilby en bil som er så sjelden som en 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider med kun én tidligere eier er historisk. I tillegg er det å bli betrodd et slikt salg av en fantastisk bil hvor alt går til et godt formål, en utrolig ting, sier Rob Meyers, styreformann og grunnlegger av RM Auctions i en pressemelding før arrangementet.

Eddie Smith Sr. kjøpte denne bilen ny og det er én av 10 som ble laget. Han døde i 2007, og det er hans barn som nå selger bilen. Pengene skal i sin helhet gå til veldedige formål.

Langt over anslaget

Det var ventet at den skulle gå for mellom 80 og 100 millioner kroner. Det viste seg å være et altfor konservativt anslag.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den gikk for 25 millioner dollar, med auksjonshusets salær blir totalsummen 27,5 millioner dollar, tilsvarende 163 millioner kroner. Noe som gjør den til den desidert dyreste Ferrari solgt på auksjon, og den nest dyreste auksjonsbilen noensinne. Kun slått av en Mercedes-Benz W196R racingbil fra 1954, som gikk for 175 millioner kroner tidligere i sommer.

Tommy Hilfiger

VELDEDIG: Pengene fra salget skal gå til veldedige formål.

RM Auctions

Ifølge Bloomberg er det motegründeren Lawrence Stroll som er kjøperen. Stroll har blant annet vært med på å bygge opp merkevaren Tommy Hilfiger.

- Det er ganske utrolig. Mengden millionærer overgår tilgangen på fantastiske biler. En stor mengde samlere er på utkikk etter slike biler, det har blitt en akseptert utskeielse. Verdien på disse bilene er stigende, sier McKeel Hagerty, sjef for analysebyrået Hagerty.

Den aller dyreste bilen man kjenner til er en 1962 Ferrari GTO 250, som ble kjørt av Sterling Moss, den ble solgt privat i 2012, for noe over 200 millioner kroner.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ferrari til 100 millioner

  2. Dette er verdens dyreste bil

  3. Kan bli tidenes dyreste auksjonsbil

  4. Annonsørinnhold

  5. Solgte bruktbiler for 2,2 milliarder - på én helg

  6. Steve McQueens Ferrari til salgs