Telekom

Alexandra Reich og Kristin Muri Møller forlater Telenor

Det norske telekonsernet mister to av sine profilerte og erfarne ledere.

Alexandra Reich (t.v.) og Kristin Muri Møller forlater Telenor.

Telenor
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Torsdag ble det kjent at Telenor bytter toppsjef i virksomhetene sine i både Thailand, Myanmar og Bangladesh.

Det skyldes at både Bangladesh-sjef Michael Foley og Thailand-sjef Alexandra Reich forlater telekonsernet.

En annen som slutter er finansdirektør Kristin Muri Møller i Telenor Norge.

De to representerer de siste i en rekke personer som har forsvunnet ut av Telenor-systemet de siste årene. Etter det E24 får opplyst av kilder har både Reich og Muri Møller selv valgt å slutte.

Med dette mister Telenor to lederskikkelser som av E24s kilder blir beskrevet som svært dyktige.

– Alexandra Reich har ledet vårt mobilselskap i Thailand gjennom en utfordrende periode, med nytt spektrum, utrulling av nettverk og styrking av kundetilfredshet og distribusjon. Hun har levert solide resultater, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding torsdag.

Østerrikeren Reich kom til Telenor i 2016 fra Swisscom og ble først satt til å lede Telenor Ungarn. I 2018 fikk hun lederjobben i dtac, der hun fikk i oppdrag å lede snuoperasjonen i Telenors thailandske virksomhet.

– Vi er takknemlige for at Reich har utviklet dtac i denne viktige transformasjonsfasen og vi ønsker henne lykke til i hennes neste lederrolle, sier Sigve Brekke videre.

Les også

Telenor bytter toppsjefer i Thailand, Myanmar og Bangladesh

– Solid innsats

Mens Alexandra Reichs avgang ble omtalt i en pressemelding fra Telenor, har ikke selskapet omtalt Muri Møllers avgang som skjedde 1. januar.

Hun har vært i Telenor i over 20 år og har hatt en rekke sentrale lederstillinger, blant annet finansdirektør i Telenor Danmark, Telenor Broadcast og Canal Digital. Hun har også sittet i styret i Telenors malaysiske virksomhet, Digi.

– Jeg vil takke Kristin for godt samarbeid og for den solide innsatsen hun har gjort i Telenor. Kristin kom til Telenor i 1996. Hun har de siste årene hatt en rekke lederstillinger (...) Hun har valgt å utforske nye muligheter og jeg ønsker henne alt godt fremover, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge, i en uttalelse til E24.

Terje Borge er ny finansdirektør i Telenor Norge

Telenor
Les også

Endringer i Telenor-ledelsen: Norge- og Finland-sjefene rykker opp

Henter hjem Telenor-veteran fra Danmark

På samme måte som man gjorde i 2016, har Telenor også denne gangen funnet en Telenor-veteran i Danmark når jobben som finansdirektør i Norge skulle fylles.

I 2016 hentet man Kristin Muri Møller som var finansdirektør i Danmark og nå henter man Terje Borge, som kommer fra samme jobb.

Borge har jobbet i Telenor siden 2001, og før han ble finansdirektør i Danmark i 2017 har han hatt samme stilling for Telenor i Thailand (dtac), Malaysia (Digi) og Bulgaria.

Telenor Norge-sjef Petter-Børre Furberg er glad for å ha fått Terje Borge til finansdirektør-jobben. Borges innsats beskrives som «sentral» i internasjonaliseringen av Telenor.

– Terje er en av Telenors mest erfarne ledere, med lang fartstid som finansdirektør i Telenor. Han har hatt tilsvarende stillinger i flere av Telenors selskaper i både Asia og Europa. Nå sist i Telenor Danmark hvor han og hans team har bidratt til den sterke snuoperasjonen selskapet har vært igjennom de siste årene, sier Furberg.

Les også

Telenor-direktør forsvant fra konsernledelsen uten varsel

Her kan du lese mer om

 1. Telekom
 2. Bytte jobb
 3. Telenor
 4. Telekom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Telenor bytter toppsjefer i Thailand, Myanmar og Bangladesh

 2. En finne og en danske tar lederrollen i Telenor Norden

 3. Telenor blir utfordret av Vipps og jakter nye inntekter

 4. Annonsørinnhold

 5. Telenors massive teknologiskift skyter fart: Inntektene vokser raskere enn «kobber-fallet»

 6. Telenor legger frem nye planer for Norge: Oslo, Bergen og Stavanger får 5G før jul