Telekom

Alexandra Reich og Kristin Muri Møller forlater Telenor

Det norske telekonsernet mister to av sine profilerte og erfarne ledere.

Alexandra Reich (t.v.) og Kristin Muri Møller forlater Telenor.

Telenor
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Torsdag ble det kjent at Telenor bytter toppsjef i virksomhetene sine i både Thailand, Myanmar og Bangladesh.

Det skyldes at både Bangladesh-sjef Michael Foley og Thailand-sjef Alexandra Reich forlater telekonsernet.

En annen som slutter er finansdirektør Kristin Muri Møller i Telenor Norge.

De to representerer de siste i en rekke personer som har forsvunnet ut av Telenor-systemet de siste årene. Etter det E24 får opplyst av kilder har både Reich og Muri Møller selv valgt å slutte.

Med dette mister Telenor to lederskikkelser som av E24s kilder blir beskrevet som svært dyktige.

– Alexandra Reich har ledet vårt mobilselskap i Thailand gjennom en utfordrende periode, med nytt spektrum, utrulling av nettverk og styrking av kundetilfredshet og distribusjon. Hun har levert solide resultater, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding torsdag.

Østerrikeren Reich kom til Telenor i 2016 fra Swisscom og ble først satt til å lede Telenor Ungarn. I 2018 fikk hun lederjobben i dtac, der hun fikk i oppdrag å lede snuoperasjonen i Telenors thailandske virksomhet.

– Vi er takknemlige for at Reich har utviklet dtac i denne viktige transformasjonsfasen og vi ønsker henne lykke til i hennes neste lederrolle, sier Sigve Brekke videre.

Les også

Telenor bytter toppsjefer i Thailand, Myanmar og Bangladesh

– Solid innsats

Mens Alexandra Reichs avgang ble omtalt i en pressemelding fra Telenor, har ikke selskapet omtalt Muri Møllers avgang som skjedde 1. januar.

Hun har vært i Telenor i over 20 år og har hatt en rekke sentrale lederstillinger, blant annet finansdirektør i Telenor Danmark, Telenor Broadcast og Canal Digital. Hun har også sittet i styret i Telenors malaysiske virksomhet, Digi.

– Jeg vil takke Kristin for godt samarbeid og for den solide innsatsen hun har gjort i Telenor. Kristin kom til Telenor i 1996. Hun har de siste årene hatt en rekke lederstillinger (...) Hun har valgt å utforske nye muligheter og jeg ønsker henne alt godt fremover, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge, i en uttalelse til E24.

Terje Borge er ny finansdirektør i Telenor Norge

Telenor
Les også

Endringer i Telenor-ledelsen: Norge- og Finland-sjefene rykker opp

Henter hjem Telenor-veteran fra Danmark

På samme måte som man gjorde i 2016, har Telenor også denne gangen funnet en Telenor-veteran i Danmark når jobben som finansdirektør i Norge skulle fylles.

I 2016 hentet man Kristin Muri Møller som var finansdirektør i Danmark og nå henter man Terje Borge, som kommer fra samme jobb.

Borge har jobbet i Telenor siden 2001, og før han ble finansdirektør i Danmark i 2017 har han hatt samme stilling for Telenor i Thailand (dtac), Malaysia (Digi) og Bulgaria.

Telenor Norge-sjef Petter-Børre Furberg er glad for å ha fått Terje Borge til finansdirektør-jobben. Borges innsats beskrives som «sentral» i internasjonaliseringen av Telenor.

– Terje er en av Telenors mest erfarne ledere, med lang fartstid som finansdirektør i Telenor. Han har hatt tilsvarende stillinger i flere av Telenors selskaper i både Asia og Europa. Nå sist i Telenor Danmark hvor han og hans team har bidratt til den sterke snuoperasjonen selskapet har vært igjennom de siste årene, sier Furberg.

Les også

Telenor-direktør forsvant fra konsernledelsen uten varsel

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Telekom
 2. Bytte jobb
 3. Telenor
 4. Telekom

Flere artikler

 1. Telenor bytter toppsjefer i Thailand, Myanmar og Bangladesh

 2. En finne og en danske tar lederrollen i Telenor Norden

 3. Telenor blir utfordret av Vipps og jakter nye inntekter

 4. Annonsørinnhold

 5. Telenors massive teknologiskift skyter fart: Inntektene vokser raskere enn «kobber-fallet»

 6. Telenor legger frem nye planer for Norge: Oslo, Bergen og Stavanger får 5G før jul