Apple vurderer rettslige skritt for å stanse Trump

Sjefen for USAs største selskap veier sine juridiske muligheter for å få stanset presidentens omstridte innreisenekt for 130 millioner mennesker.

I DIALOG: Som sjef for USAs største selskap har Tim Cook vært i flere møter med Donald Trump, og sier han fortsetter å ha løpende kontakt med sentrale personer i Det hvite hus. Han forsøker å få innreiseforbudet stanset.
Publisert: Publisert:

Apple er blant en rekke amerikanske IT-selskaper med ansatte som rammes direkte av forbudet. Den omstridte presidentordren forhindrer statsborgere fra syv land fra å reise inn i USA i 90 dager.

IT-giganten fra Silicon Valley – som sitter på enorme cashreserver, og har vist at de gjerne bruker dem for å verne om sine forretninger i retten – vil nå vurdere sine juridiske muligheter for å få innreiseforbudet reversert. Det opplyser Apple-konsernsjef Tim Cook i et nytt intervju med Wall Street Journal.

Les også

Fra SAS til Goldman Sachs: Slik påvirkes giganter av Trumps innreiseforbud

Vil kjempe for kolleger

Cook sier hundrevis av Apple-ansatte rammes av innreiseforbudet, og at han selv har mottatt «hjerteskjærende» eposter fra flere.

– Dette er folk som har venner og familie. De er kolleger. De er skattebetalere. De er en del av fellesskapet, sier Cook – som for noen dager siden sendte ut en internt notat hvor han orienterte Apple-ansatte om at selskapet stiller seg imot Trump-ordren.

Hvilke rettslige skritt som er aktuelle ønsker imidlertid ikke Apple-sjefen å utdype overfor den amerikanske finansavisen, utover å bekrefte at det altså er aktuelt.

Samtidig sier Cook han fortrinnsvis vil fortsette å bruke konstruktiv dialog til å forsøke å påvirke Trump-administrasjonen til å reversere ordren.

Les også

Tek-giganter i USA er bekymret

Har løpende kontakt med Det hvite hus

Han viser til løpende kontakt med personer «høyt i rekkene» i Det hvite hus. Senest i forrige uke var han i middag med Trumps datter Ivanka og hennes mann Jared Kishner, som Trump har utnevnt til en av sine rådgivere.

Trump har forsvart innreiseforbudet – som gjelder alle personer med statsborgerskap i Syria, Irak, Iran, Yemen, Sudan, Libya og Somalia – som et nødvendig tiltak for å beskytte USA mot terrorangrep.

Apples forrige sjef, avdøde Steve Jobs, var selv sønn av en syrisk innvandrer som kom til USA i 1952.

Publisert:

Her kan du lese mer om