Radiohead-vokalist går til frontalangrep på Spotify

Radiohead-vokalist går til frontalangrep på Spotify.

LUSELØNN: Radiohead-vokalist Thom Yorke mener Spotify gjør det vanskelig for unge musikere å tjene penger. Nå gjerner han sangene sine fra strømmetjenesten.

Gøran Bohlin
  • John Thomas Aarø
Publisert:,

Thom Yorke, vokalist i det britiske bandet Radiohead, har sett seg lei «luselønnen» artister får fra Spotify, skriver den britiske avisen The Guardian.

- Nye artister tjener ikke en dritt med denne modellen, sier Yorke til avisen.

Derfor trekker Yorke alle sine solosanger samt sangene fra sitt nye band, «Atoms For Peace», fra musikkstrømmetjenesten.

LES OGSÅ: Verdens nest rikeste satser på musikk-app

Også produsent Nigel Godrich raser over Spotifys forretningsmodell, og sammen har de brukt Twitter for å ytre sitt ubehag.

«Tro ikke noe annet: Nye artister du oppdager på Spotify vil ikke få betalt. I mellomtiden håver aksjonærene inn. Lett», skriver Yorke på Twitter.

LES OGSÅ: Napster tar opp kampen mot Spotify

Artister får betalt ved at Spotify-brukere strømmer sangene deres. Jo flere som strømmer sangen, jo mer får artistene betalt.

Artister mottar gjennomsnittlig 0,035 kroner per spilte sang på Spotify, ifølge avisen.

Det betyr at en sang som strømmes én million ganger på Spotify, drar inn 34.770 kroner.

Spotify: - Bare i begynnelsen

Sofie Grant, pressesjef i Spotify sier til E24 at Spotify har som målseting å stå for en betydelig del av inntektene til musikkbransjen.

- Vi er fortsatt bare i begynnelsen av et langsiktig arbeid, som har en veldig positiv effekt på musikkbransjen. Hittil har vi betalt 500 millioner dollar til rettighetsinnehavere og innen året er slutt regner vi med å ha betalt inn hele 1 milliard dollar. En stor del av disse inntektene kommer til å bli reinvestert i nye musikktalenter, sier hun

Grant forteller også at Spotify hele tiden arbeider for å gjøre tjenesten sin bedre for artistene.

- Vi jobber hele tiden med å gjøre Spotify til den mest artistvennlige musikktjenesten på markedet, og vi samarbeider med en rekke ulike artister om hvordan Spotify kan hjelpe til med å bygge opp deres karriere, avslutter Grant.

LES OGSÅ:

Flere artikler

  1. - Du starter ikkeet musikkselskapfor å bli søkkrik

  2. Spotify-sjefen: – Artister fortjener å få betalt

  3. Oppkjøpet som kan endre musikkbransjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Spotify med storomsetningsvekst

  6. Spotify saksøkes for milliardbeløp