DNB nede for andre dag på rad

Mer nettbanktrøbbel for Norges største bank.

FEILMELDING: Denne meldingen møter DNBs kunder fredag.

  • Anders Park Framstad
  • Tone Iren Sørheim
  • Kristin Norli
Publisert:,

DNB ble igjen rammet av nettbanktrøbbel, kun én dag etter at en feil hos Evry slo ut systemene til flere kunder i en rekke banker i vel en times tid.

I 13.30-tiden opplyser både Evry og DNB at dnb.no er på vei opp igjen.

- Tjenestene som var nede hos DNB er på vei opp igjen. Vi foretar en kontrollert oppstart, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman hos Evry til E24.

Det var litt før klokken 12.00 at E24 og VG fikk en rekke tips om at nettsidene til DNB var nede. E24s journalister måtte også nøye seg med lang ventetid etterfulgt av en feilmelding etter gjentatte forsøk på besøke sidene.

Jobber med å finne årsak

Etter først å ha sagt at man ikke viste hvor problemet lå, meldte DNB klokken 12.45 at feilen også i dag lå hos Evry, som leverer datasystemene til storbanken - og en rekke andre norske bankkunder.

- Problemet er i ferd med å løse seg, og at sidene skal være oppe innen kort tid, sa pressetalsmann Vidar Korsberg Dalsbø klokken 12.45.

Beskjeden om at feilen også i dag ligger hos Evry, står i kontrast til det Geir Remman uttalte til E24 tidligere fredag.

Han sa, før Dalsbø kom med sin melding om at feilen lå hos Evry, at deres systemer fungerte som normalt, og at feilen ikke lå hos dem.

Nå bekrefter Remman at plattformen som var nede driftes av Evry for DNB, men at det er for tidlig å fastslå årsaken til problemene. Han påpeker at feilen også kan skyldes tjenester som er laget av DNB eller underleverandører.

- Dette er teknisk kompliserte forhold. Det viktige i det store bildet, er at tjenestene til brukerne er på vei opp. Vi jobber med å finne årsaksforholdet, sier han.

Frusterte kunder

I går var det bankkaos for flere banker, etter en feil hos tjenesteleverandøren Evry.

Remman forteller at ingen andre banker har blitt rammet fredag, og at den siste feilen sannsynligvis ikke har sammenheng med gårsdagens.

Nok en runde med nedetid blir tatt dårlig imot av kundene:

«DNB er nede både på nett og på sms tjenester og kortbruk igjen idag!!» skriver en frustrert kunde til E24 fredag.

«Det er spennende å se hvor lenge DNB kan leve med denne løsningen. Det er også urovekkende å se at de ikke har mer kontroll enn de utviser med dagens oppetid.», skriver en annen tipser som ikke kommer inn i banken.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Et halvt døgn med bankproblemer:- Vil ta en alvorlig prat med dem

  2. Fullt bankkaos i over én time

  3. Nettbanken nede siden tirsdag kveld

  4. Annonsørinnhold

  5. - Evry skapte unødvendige problemer

  6. Fortsatt bankproblemer