Nick (17) lagde app på gutterommet – tjente 175 mill.

Han var ikke en gang født da Yahoo ble stiftet. Nå har 17-åringen Nick solgt sin egenutviklede mobilapp til nettgiganten for 175 millioner kroner.

IT-GENI: Nick D'Aloisio hjemme på kjøkkenet til mor og far på Londons beste vestkant. Nå kan gutten som ennå ikke har fylt 18 år snart kjøpe seg sitt eget luksushjem.

I-images
  • Eric B. Utheim
Publisert:,

Den britiske studenten står bak nyhetsleser-appen Summly – som Yahoo bladde opp 30 millioner dollar for på mandag.

- Jeg har fortsatt halvannet år igjen som student på highschool, fortalte Nick D’Aloisio da nyheten ble kjent via flere store aviser sent i går, blant annet New York Times.

Den ferske IT-millionæren er født i 1995, ett år etter at Yahoo ble stiftet.

Hans oppfinnelse, Summly, tar lange nyhetsartikler og korter dem ned til kjapt lesbare saker på mobilen.

Sammendrag av nyheter

Appen fungerer på det viset at brukeren legger inn interessefelt, så finner Summly relevante saker fra rundt om i medieverden – og gir deg et 400 tegn-sammendrag og et bilde.

Yahoo har fjernet Summly fra App Store - og skal nå inkorporere ungguttens teknologi i sin egen app-portefølje.

Hverken Nick D’Aloisio eller Yahoo har offentliggjort salgssummen, men en rekke nyhetskilder oppgir summen til 30 millioner amerikanske dollar, det vil si om lag 175 millioner norske kroner.

Programmerer D’Aloisio utviklet appen som frustrert 15-åring, da han holdt på med leksene og konkluderte med at det måtte være en enklere måte å samle informasjon på enn bare å google – og få mange urelevante treff med på kjøpet.

Han startet med programmering allerede som 12-åring, og hans datainteresse har blitt dyrket av foreldrene. Faren er ansatt hos finanshuset Morgan Stanley i City i London, moren er advokat.

Kjendisinvestorer

Milliardæren Li Kashing fra Hong Kong var blant investorene i utviklingen av Summly, sammen med blant andre kjendiser som Yoko Ono og Ashton Kutcher. Kashings involvering gjorde at mange sperret opp øynene.

Kineseren var blant de tidlige investorene i suksesselskaper som Skype, Facebook og Spotify.

- De gamblet på meg da jeg var 15, sier D’Aloisio til New York Times – som via investorene fikk ansatt utviklere og leid et kontor – mens han ennå gikk på ungdomsskolen.

TWITRET: Nick D'Aloisio bidro til å spre nyheten om at han selv var blitt mangemillionær - ved å legge ut dette på mikrobloggnettstedet Twitter.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nå lanserer Yahoo det Nick (17) kokte sammen på gutterommet

  2. En av elevene på denne skolen skal ha tjent 72 millioner dollar på aksjer

  3. Yahoo kjøper opp appen til 17-åring

  4. Annonsørinnhold

  5. Disse ti jobbene eksisterte ikke for ti år siden

  6. Dette er den eventyrlige historien om Alibaba