Zuckerberg ber myndighetene om hjelp

For å beskytte privatliv og data og hindre valginnblanding og spredning av hatytringer, trengs det nye regler for internett, mener Facebooks Mark Zuckerberg.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener selskaper som hans har for mye ansvar og makt når det gjelder regulering av internett, og ber myndigheter rundt om i verden om hjelp.

Foto: Marcio Jose Sanchez AP
  • NTB
Publisert:

– Teknologi er en stor del av livene våre, og selskaper som Facebook har et enormt ansvar, skriver Zuckerberg i et innlegg i avisa Washington Post lørdag.

Facebook-sjefen mener myndigheter og tilsynsorganer må ta en mer aktiv rolle i reguleringen av internett, slik at alt ikke er opp til selskaper som det han grunnla da han var student på Harvard.

– Hver eneste dag tar vi beslutninger om hva slags ytringer som er hatytringer, hva som utgjør politisk reklame, og om hvordan vi skal avverge sofistikerte dataangrep, skriver Zuckerberg.

– Dette er viktig for å holde samfunnet vårt trygt. Men hvis vi hadde startet fra begynnelsen, hadde vi ikke bedt bedrifter om å ta disse beslutningene alene, fortsetter han.

Les også

Mener regjeringen ubekymret lar Facebook og Google slippe unna skatt

Han lister videre opp fire områder der han mener det trengs mer regulering: Skadelig innhold, valgsikkerhet, privatliv og dataportabilitet.

Facebook har tidligere vært gjenstand for skarp kritikk på alle disse områdene. Senest denne måneden var selskapet i hardt vær, da fordi mannen som skjøt og drepte 50 mennesker i en moské på New Zealand livestreamet dette på Facebook.

Det sosiale mediet har også fått kritikk for å tillate russiskstøttede troll-kontoer å spre politisk reklame med hensikt å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016, samt personopplysningsskandalen rundt Cambridge Analytica.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Frykten for internettets fremtid bør deles av flere

  2. Facebook fyller 15 – en gigantisk tenåring med voksne problemer

  3. FBI-sjefen: Facebook kan bli plattform for overgripere

  4. Annonsørinnhold

  5. Facebook vil stanse misbruk før valget neste år

  6. Zuckerberg: Vil innføre hjemmekontor permanent