Hundrevis av Dropbox-passord er lekket

Bakmannen hevder han sitter på syv millioner brukernavn og passord. Nettlagringstjenesten Dropbox hevder tjenesten ikke er hacket, men at brukernavnene og passordene er stjålet fra en tredjepart.

HEVDER DROPBOX ER HACKET: Hundrevis av passord og brukernavn til Dropbox-kontoer har havnet på avveie, men det er ikke kjent hvordan gjerningsmannen har fått tak i informasjonen.
Publisert:

Natt til tirsdag (norsk tid) ble det publisert flere filer med passord og brukernavn til Dropbox-brukere hos Pastebin og Reddit, ifølge The Next Web.

Det skaper uro blant brukerne av den populære nettlagringstjenesten.

Over fire millioner bedrifter bruker Dropbox, og tjenesten har totalt mer enn 300 millioner brukere, ifølgeselskapets hjemmeside.

Les også

Dropbox er verdt ti milliarder dollar

Ber om bitcoins

I ulike Reddit-tråder meldte folk at de lyktes i å logge inn i Dropbox-kontoer med informasjonen.

Det er ikke kjent hvem som har publisert listene, men vedkommende hevder Dropbox er hacket, og at informasjonen som er hentet ut omfatter syv millioner brukere. I en beskjed vedlagt listene skriver kilden at mandagens lekkasje bare var en liten smakebit på en serie lekkasjer.

Vedkommende ber også om økonomisk støtte i form av bitcoins for å lekke flere brukernavn og passord.

Les også

- Du må forutsette at passordet ditt havner i feil hender

- Stjålet fra andre tjenester

I forrige uke havnet 100.000 bilde- og videofiler fra Snapchat på avveie. I likhet med Snapchat, skylder også Dropbox på tredjepartsprogrammer.

Reddit hevder det ikke stemmer at noen har brutt seg inn i brukerbasen til nettlagringstjenesten og stjålet informasjonen.

«Dropbox har ikke blitt hacket. Brukernavn og passord har dessverre blitt stjålet fra andre tjenester og blitt brukt for å logge inn hos Dropbox-brukere. Vi har tidligere oppdaget disse angrepene og majoriteten av passordene er utløpt», skriver nettlagringstjenesten i en uttalelse til The Next Web.

Dropbox har altså tidligere oppdaget mistenkelig aktivitet hos flere brukere, og har bedt de rammede opprette nye passord.

I forrige uke ble Dropbox rammet av et annet uhell. En feil i systemene gjorde at brukerne ufrivillig fikk slettet filene sine, ifølge IT-avisen.

Les også:


4,9 millioner Gmail-passord publisert i et russisk forum
Hvor hemmelige er passordene våre?
Passordene dine kan allerede være på avveie
Hacker stjal bitcoins fra narkonettsted
Lars Erik hacker seg inn i kundenes datasystemer

Publisert:

Her kan du lese mer om