Solberg ber Facebook om hjelp

Facebook-topp Sheryl Sandberg erklærer seg som en fan av Erna Solberg. Mens statsministeren ber henne bidra til å sikre tilgang til utdannelse.

FAN: Statsminister Erna Solberg (t.v.) og visepresident i Facebook Sheryl Sandberg under samtaler på World Economic Forum i Davos.

Lise Åserud
Publisert:

– Det er ikke nok land i verden med kvinnelige ledere, erklærer Sandberg etter å ha bedt om et møte med den norske statsministeren på Verdens økonomiske forum i Davos.

Solberg brukte anledningen til å be om tilgang til Facebooks «kreative hjerner».

Konfliktområder

– Facebook har så mange medlemmer så mange steder, så vi vil gjerne se om det er mulig å bruke dem til å utvikle gode måter å nå ut med kunnskap og kompetanse på, sier hun og mener nettgiganten kan bidra med både læreropplæring og tilgang til skolegang i områder med krise og konflikt.

– Vi er blitt enige om å gå noen runder for å se om vi kan samarbeide, sier hun etter et «vi vil gjerne være til hjelp» fra Facebooks nummer to.

Jenter og utdanning

Solberg er opptatt av jenters rett til utdannelse, og det var nok ikke tilfeldig at Sandberg ba om å møte henne i Davos fredag. Sandberg kjemper gjerne for kvinners rettigheter.

– Facebook gir kvinner en stemme, en mulighet til å finne jobb, en mulighet til å snakke over hele verden, sier hun til norsk presse i Davos og liker godt at Norge har en kvinnelig regjeringssjef.

– Det er kun 17 kvinnelige statsledere i verden. 20 prosent kvinnelige folkevalgte. Tallene er for lave. Selv om du får en akkreditering ekstra her om du tar med en kvinne i delegasjonen, er tallet lavt, sier Sandberg om hvordan hun og Solberg er blant bare 17 prosent kvinnelige deltakere på Davos-møtet.

Les også

Virtuell virkelighet får Facebook til å ansette som aldri før

Les også

Google vil være med på romfartssatsingen til Musk

Les også

Robot lærer seg å lage omelett på Youtube