Facebook og Spotify kaster ut høyreekstreme

Facebook har slettet kontoene til en selverklært fascist som deltok i demonstrasjonene i Charlottesville i USA. Samtidig fjerner Spotify hvit makt-musikk.

RETNINGSLINJER: Facebook forteller at de har slettet innhold som bryter med deres retningslinjer.

Foto: Matt Rourke AP
Publisert:

Christopher Cantwells kontoer har blitt slettet både på Facebook og Instagram, bekrefter Facebooks talsperson Ruchika Budhraja. En side knyttet til podkasten hans er også slettet.

Facebook har også slettet minst åtte kontoer knyttet til høyreekstreme organisasjoner, fordi det brøt med selskapets politikk om hatprat og organisasjoner.

Ifølge Southern Poverty Law Center er Cantwell antisemitt og selverklært fascist og bruker podkasten til å spre hvit, nasjonalistisk propaganda. Cantwell anklager Facebook for å prøve å stilne ham på grunn av synspunktene hans.

Strømmetjenesten Spotify har også begynt å fjerne innhold som knyt til hvit makt-bevegelsen. I en gjennomgang av tjenesten etter voldsomhetene i amerikanske Charlottesville fant Digital Music News minst 37 tilgjengelige hvit makt-band, skriver Dagens Nyheter.

– I forbindelse med at vi har blitt gjort oppmerksomme på dette innholdet, har vi fjernet mange av de bandene som er identifisert, mens vi umiddelbart gransker resten, skriver en talsperson for Spotify til den svenske avisen.

Les også

Kraftige reaksjoner etter at Trump snudde igjen

Les også

Trump legger ned to prestisjeråd

Les også

Kina advarer USA mot gransking

Her kan du lese mer om