Nå er han verdt 207 milliarder kroner

Etter torsdagens børsrally har Facebook-gründer Mark Zuckerberg for første gang større formue enn Google-gründeren Sergey Brin.

BYTTER IKKE UT HETTEGENSEREN MED ARMANI: Verdens 16. rikeste person er tilsynelatende lite preget av rikdommen. I likhet med IT-gründere som avdøde Steve Jobs og Google-gründer Sergey Brin kjører Mark Zuckerberg en avslappet stil. Sistnevntes karakteristisk stil kjennetegnes gjerne av hettegenser og Adidas-slippers.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

I løpet av torsdag vokste formuen til Mark Zuckerberg med 10 milliarder kroner, idet Facebook-aksjen steg med over 5 prosent, skriver Bloomberg.

Aksjen har steget 183 prosent de siste 12 månedene.

- Suksessen til selskapet vokser hvert minutt. Det er ingen tegn på at selskapet kommer til å sakke farten, sier Kirkpatrick.

Les også

Disse er verdens rikeste under 40

- Kommer til å bli planetens rikeste

Google-sjef Larry Page

Verdens største sosiale nettverk så dagens lys på campus ved Harvard-universitetet i 2004 . Suksessen har gjort Zuckerberg til verdens 16. rikeste person med en formue på 205 milliarder kroner.

29-åringen er dermed rikere enn Amazon-gründeren Jeff Bezos (20. plass) , Google-gründerne Sergey Brin (17. plass) og Larry Page (18. plass).

- Han er så vidt i gang. Han kommer til å bli planetens rikeste person, sier forfatteren av «The Facebook Effect», David Kirkpratric, til Bloomberg.

Det er imidlertid fremdeles et godt stykke før Zuckerberg tar igjen verdens rikeste mann Bill Gates.

Han er nemlig god for hele 525 milliarder kroner.

Én dollar i lønn

Zuckerberg har stor tro på inntektene fra selskapet kommer til å vokse de neste årene.

Derfor gikk han i år ned til symbolske én dollar i årslønn som administrerende direktør.

Han baserer alle inntektene sine på bonuser og aksjegevinster, og det er lite som tyder på at han selger unna aksjer med det første.

- Dollar-lønnen skal for disse toppsjefene være et tegn på at de fortsatt planlegger å ha store aksjeposter i selskapet, og dermed ønsker å hente alle sine inntekter fra at selskapet går godt, og denne avkastningen, sier direktør Aaron Boyd i Equilar, et selskap som forsker på toppsjefenes lønninger til Forbes.

1,3 mrd brukere

Onsdag fikk Zuckerberg bevist at fremtidstroen holder mål.

Facebooks kvartalsresultater for andre kvartal viser et overskudd på 791 millioner dollar, mot 642 millioner dollar i første kvartal.

Det tilsvarer 30 amerikanske cent per aksje, mot 13 cent i samme kvartal i fjor.

De sterke resultatene kommer etter flere år med intensivt arbeid med å kapitalisere det sosiale nettsamfunnet. Det Silicon Valley-baserte selskapet har blitt dyktigere til å utnytte brukernes preferanser i reklameøyemed.

Facebook har nå 1.320 millioner brukere over hele verden.

Les også:

Derfor faller iPad-salgetEndelig tjener Facebook fett på mobilbrukerneFacebook eneste store sosiale medium med økt trafikk fra andre nettsiderNå kan du bli glemt også av Microsofts søkemotorMannen bak Hacker-kartet «alle» snakker om

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Her er verdens rikeste teknologi-milliardærer

  2. Forbes: For første gang på 30 år er ikke Bill Gates blant USAs to rikeste

  3. Bill Gates topper Forbes' liste over de rikeste

  4. Ny rapport: Én prosent eier nesten 50 prosent av verdens rikdom

  5. De ti rikeste menneskene i verden har minst to ting til felles