Musk sier han vurderer å ta Tesla av børs

Elbilaksjen føk til himmels etter oppsiktsvekkende tweet. Så ble Tesla-handelen stanset på Wall Street.

UTLØSER BØRSFEST: Tesla-sjef Elon Musk.
Publisert:

Elon Musk sier han «vurderer» å ta Tesla av børs.

Den oppsiktsvekkende kunngjøringen fra den eksentriske og frittalende Tesla-sjefen kom via en tweet minutter før klokken 19 tirsdag, og fikk investorene til å sende aksjen til værs – bør Tesla-handelen omsider ble stanset på Wall Street.

Tesla-aksjen føk først opp åtte prosent til 371 dollar, men har lagt seg på rundt seks prosents dagsoppgang fra 19-tiden.

På det tidspunktet begynte flere tradere å tvile på om tweeten virkelig var fra Musk, ifølge amerikanske medier.

Wall Street-banker kjenner ikke til finansiering

Beskjeden har imidlertid blitt fulgt opp med nye meldinger fra Musks offisielle twitterkonto, hvor det bekreftes at han snuser på børsexit.

Musk hevder i den innledende tweeten at han har «sikret» finansieringen som trengs i en eventuell beslutning om å kjøpe Tesla til 420 dollar per aksje, vel 17 prosent over dagens aksjekurs.

På innsiden av Tesla-fabrikken

Det vil verdsette selskapet til 71 milliarder dollar ved et tilbakekjøp, ti milliarder mer enn i dag.

Flere investorer reagerer med hoderisting og lurer på om Musk bløffer. CNBC har tatt en ringerunde til et knippe Wall Street-banker, og rapporterer om at ingen av dem er kjent med et finansieringsopplegg.

Et tilbakekjøp av Tesla til kursen Musk skisserer vil være et av de største i historien, påpeker nyhetsformidleren.

For «kjedelig» for Musk?

Så langt har ikke Tesla kommentert Musks utspill, og sjefen sjøl har ikke kommentert det utenfor Twitter.

Tesla-sjefen har hatt et noe trøblete forhold til aksjonærene og analytikerne han må forholde seg til som sjef for et børsnotert aksjeselskap.

I våres langet han ut mot «kjedelige» og «dustete» spørsmål i en telefonkonferanse, og nektet å svare på analytikerspørsmål om hvor mye penger Tesla trenger i driften fremover. Han har siden beklaget uttalelsene.

Om Tesla tas av børs, vil Musk slippe slikt bryderi. Tesla vil heller ikke trenge å offentliggjøre kvartalsvise resultater.

Noe av tirsdagens børsjubel kan trolig også tilskrives en sammenfallende nyhet fra Financial Times om at et saudisk statsfond har kjøpt mellom tre og fem prosent av alle Tesla-aksjene i år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om