Aksjeroboter samler informasjon på Facebook og Twitter

I håp om å ta tempen på markedet, går de raskeste investorene nå nye veier.

SAMLER INFO: Hedgefond og aksjeroboter scanner Twitter for informasjon.

Martin Keene
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert: Publisert:

På det sosiale nettverket Twitter er det flere millioner brukere som bruker tiden til å diskutere økonomi, aksjer og investeringer.

Dette vet de mest proffe aktørene å benytte seg av. I 2012 er det et ti-talls hedgefond og høyfrekvens-handlere (også kjent som aksjeroboter), som bruker informasjon hentet fra Twitter for å gjøre sine investeringsbeslutninger.

Dette skriver Wall Street Journal.

Det sosiale medie-analyseselskapet Topsy Labs skrev nylig en rapport hvor de hevdet at analyser av meldinger på Twitter kunne brukes for å spå Netflix-aksjens fall mot slutten av januar.

Brannslagen

For mange vil det kanskje virke underlig at profesjonelle investorer kan benytte Twitter som grunnlag for investeringsbeslutninger.

Men det er flere ting som gjør informasjon fra Twitter velegnet for investeringsanalyse.

Eksterne selskaper leie seg inn på «hele Twitter». Dette betyr at de får alle meldinger alle meldinger som går ut over Twitter i hele verden, også kjent som Twitters brannslange.

I tillegg til muligheten for store mengder data, er Twitters informasjonsstrøm begrenset til en liten mengde tekst, 140 tegn, noe som gjør det veldig velegnet for analyse.

Hedgefond og høyfrekvens-handlere benytter allerede lignende systemer for å scanne overskrifter fra nyhetsbyråer.

En av hovedårsakene til at en indeks, en aksje eller en valuta beveger seg så raskt etter en nyhet har blitt kjent i markedet - ofte før du rekker å lese overskriften - er fordi en overskriftsscanner har tatt inn dataen, analysert den, og gjort en investering.

Dermed er forflytningen over til Twitter-analyse relativt kort.

Twitter-fond

Mens noen høyfrekvens-handlere og fond benytter Twitter som et supplement til eksisterende analyser, driver Derwent Capital Markets et hedgefond som utelukkende tar investeringsbeslutninger ut fra Twitter-analyse.

Det London-banserte fondet hentet i fjor inn 40 millioner dollar.

- Det hele startet med hedgefond og høyfrekvens-handlere, men nå forflytter det seg også til andre fond, sier Seth McGuire fra det sosiale medie-selskapet Gnip til Wall Street Journal.

Uten å spesifisere hvilke type fond det var snakk om, antydet han at det var fond som hadde rundt 1 milliard dollar under forvaltning.

Les også:

Publisert:

Flere artikler

  1. «Norsk» fond trekkes inn i pikant lekkasjesak i USA

  2. Musk inngår forlik – må gå som Tesla-styreleder

  3. Kinesisk hedgefond med avkastning på 2.100 prosent

  4. Annonsørinnhold

  5. Én trader i JPMorgan har bygget opp tidenes konkurs-veddemål

  6. Nordmann kjøper Facebook-aksjer for halv milliard