Musk støtter Trumps handelspolitikk overfor Kina

Tesla-grunnleggeren skriver i en serie meldinger på Twitter at han synes dagens handelsrammer overfor Kina ikke er rettferdige, og uttrykker delvis støtte til Trumps planlagte straffetoller. 

VIL HA RETTFERDIGHET: Tesla-grunnlegger Elon Musk mener at rammene for handel med Kina ikke er rettferdige slik det er i dag, og ber Donald Trump om å ordne opp.
Publisert: Publisert:

Tesla-grunnlegger Elon Musk kaster seg inn i debatten om tollavgifter på stål og aluminium på Twitter, hvor han henvender seg til president Donald Trump.

Han sier seg delvis enig med Trumps utspill om at USA ikke er i en rettferdig konkurransesituasjon med Kina.

– Jeg er generelt mot importtoller, men dagens regler gjør ting veldig vanskelig. Det er som å konkurrere i et olympisk kappløp med blysko, skriver Musk på Twitter.

Mener regler for import av biler er urettferdige

Tesla-sjefen skriver at Kina har en tollavgift på 25 prosent på import av amerikanske biler, mens USA kun har en tilsvarende avgift på 2,5 prosent på kinesiske biler.

Han klager også over at amerikanske selskaper ikke engang får eie 50 prosent av sine egne fabrikker i Kina, mens det er fem heleide kinesiske elbilselskaper i USA.

– Vi tok opp dette med den forrige regjeringen og ingenting skjedde. Vil bare ha et rettferdig utfall, ideelt et hvor avgifter/regler er gjensidig moderate. Ingenting mer. Håper ikke dette virker urimelig, skriver Musk.

Trump-administrasjonen har bedt Beijing om å redusere USAs handelsoverskudd med Kina med 100 milliarder dollar, ifølge The Wall Street Journal, som referer til kilder med kjennskap til saken.

Forespørselen kommer i kjølvannet av den opphetede diskusjonen om hvor hvidt USA skal innføre straffetoller på stål og aluminium på henholdsvis 25 og 10 prosent.

Trump skal etter planen signere tiltaket torsdag kveld.

Publisert:

Her kan du lese mer om