Lover Tesla-pickup: – Har tenkt på det i fem år

Elon Musk vil lage elektrisk pickup – han skal bare produsere en Tesla-SUV først.

AMBISIØS: Elon Musk er kjent for storslåtte lanseringer når nye Tesla-utgaver skal avdukes. Her er han avbildet under presentasjonen av Model X, som det finnes mange av på norske veier.

Foto: AFP PHOTO/SUSANA BATES
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Store pickup-biler er ikke hva man tenker på når man høres ordet elbil, men Tesla-sjef Elon Musk sier det snart vil bli å finne i deres bil-katalog.

Nøyaktig når pickupen blir å se på veien er en helt annen sak, men Musk sier han har planene for bilen tegnet i hodet, og har hatt det lenge.

– Jeg har tenkt på å bygge en pickup i fem år nå. Jeg lover at vi lager pickupen rett etter Model Y, skriver Musk på Twitter andre juledag.

Bilen Musk må altså først produsere Model Y, en liten SUV som er planlagt som neste bil etter Model 3 som er i produksjon i dag.

Ryktene om en mulig Tesla-pickup har de siste månedene florert etter at en av lastebilene Tesla lanserte i høst hadde en pickup på lasteplanet, som du kan se på dette bildet Electrek publiserte fra lanseringen.

Gamle lovnader

Det er ikke første gang Musk lover kundene en elektrisk pickup, ettersom han først kom med løftet allerede i 2013.

Ifølge CNN skal Tesla-sjefen i 2013 ha sagt at han vil ha en bil som kan konkurrere med Ford F150, den bestselgende bilen i det amerikanske markedet de siste tiårene.

– Hvis du prøver å erstatte bilen som står for flest bensindrevne mil, må du se på hva folk kjøper. Det er den bestselgende bilen i Amerika. Hvis folk bestemmer at det er deres bil, så er det den bilen vi må levere, sa Musk i 2013, og la til at det ville ta omkring fem år før Tesla kunne tilby en pickup skriver CNN.

Nå kan det virke som om det fremdeles er en stund til Tesla-pickupen er på veien.

På Twitter røpte Musk også noe om størrelsen til pickupen, og sa at han tror den vil bli noe større enn den populære Ford-pickupen F150.

Saken fortsetter under bildet.

STØRRE ENN DENNE: Ford F150 er en av de mest populære pickup-bilene i USA, og Elon Musk har tidligere sagt at populariteten til denne bilen er årsaken til hvorfor Tesla bør produsere sin egen utgave. Han tror Tesla-pickupen vi være noe større enn Ford-modellen.

Foto: Courtesy of Ford Motor Co. via AP

Ordreboken for Tesla-semi fylles

Fredag 17. november viste Tesla frem sin første lastebil med navnet Semi, som selskapet mener vil revolusjonere fraktindustrien.

ELEKTRISK LASTEBIL: Elon Musk håper at hans elektriske semitrailere skal kunne konkurrere med tradisjonelle diesel-trailere.

Foto: Staff Reuters

Kritikken fra konkurrentene har ikke latt vente på seg, og Scania-sjef Nils-Gunnar Vågstedt sa at Tesla Semi sikkert ble perfekt for å frakte potetgullposer.

Men mange store selskaper har lagt inn reservasjoner på den elektriske lastebilen som kommer på veien ved slutten av 2019 eller i 2020, inkludert norske Asko som har bestilt 10 lastebiler.

Prisen på Tesla Semi ligger på 1,6 millioner kroner, og den skal kunne kjøre over 800 kilometer med maksimal last på motorvei.

Ifølge Musk skal den kunne gjøre 0–60 miles (96,6 kilometer) i timen på 5 sekunder, og med tung last skal den gjøre det samme på 20 sekunder.

Andre selskaper som har kjøpt lastebilen er:

 • Postselskapet UPS som har reservert 125 Tesla-lastebiler i årets største ordre.
 • PepsiCo har bestilt 100 lastebiler.
 • En av USAs største mat-distributører Sysco har bestilt 40 lastebiler.
 • DHL har bestilt 40 lastebiler.
 • Walmart har lagt inn bestillinger.

Det er ukjent nøyaktig hvor mange Tesla-lastebiler som har blitt reservert totalt, men en rekke selskaper har lagt inn store og små bestillinger den siste måneden.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Tesla Motors
 2. Elbil
 3. Bil
 4. Teknologi
 5. Elon Musk

Flere artikler

 1. Asko kjøper Teslas nye lastebil

 2. Splittet etter Tesla-show

 3. Tesla med sjokklansering: Nytt fartsmonster

 4. Tesla lanserte «Cybertruck»

 5. Elon Musk: – 146.000 har bestilt Teslas el-pickup