Yahoo-sjefen vil ha mer åpenhet fra NSA

Flere fremtredende tekno-sjefer tok til orde for mer åpenhet fra etterretningsorganisasjonen NSA på Davos-konferansens første dag.

I DAVOS: Konsernsjef Marissa Mayer i Yahoo er en av medarrangørene av årets WEF-konferanse i Davos, som ble sparket i gang i dag. På konferansens første dag tok hun til orde for mer åpenhet fra etteretningsorganisasjonen NSA.
Publisert: Publisert:

- Folk vet ikke hva slags data som samles inn eller hvordan det brukes, uttalte konsernsjef Marissa Mayer i nettselskapet Yahoo onsdag, ifølge Wall Street Journal.

Yahoo-sjefen er på plass i Davos, ved Verdens økonomiske forums (WEF) årlige konferanse. Ordene falt i en debatt med flere ledere for store teknologiselskaper.

Les også

Her samles verdenseliten

Mayer krever større «gjennomsiktighet» fra NSA, slik at Yahoo-brukere kan få vite hvilke data etterretningsorganisasjonen samler inn.

- Vi er nødt til å gjenoppbygge tilliten til brukerne våre, ikke bare i USA, men også internasjonalt, sa Yahoo-sjefen, som er en av medarrangørene av årets WEF-konferanse.

(Saken fortsetter under bildet)

- VILL VEST: - Vi trenger noen regler for veien videre som alle kan enes om. Det har vært «vill vest» der ute, uttalte Cisco-sjef John Chambers onsdag.

- Har vært «vill vest»

Konsernsjefen for Cisco Systems, John Chambers, ba i samme ordveksling verdensledere om å sette en felles standard for privatliv på nett.

- Vi trenger noen regler for veien videre som alle kan enes om. Det har vært «vill vest» der ute, sa Cisco-sjefen.

Les også

Google raser mot NSAs overvåking

Cisco selger teknologi og tjenester innen nettverk og kommunikasjon. Nå håper sjefen at verdenslederne skal komme sammen, og lage regler for å veilede både brukere og bedrifter.

Konsernsjef Randall Stephenson i telekom-selskapet AT&T sa seg enig med de to første.

(Saken fortsetter under bildet)

AT&T-SJEF ENIG: Også konsernsjef Randall Stephenson ved AT&T var enig i at det var behov for mer åpenhet fra NSA.

Samler verdenseliten

Fra og med i dag, onsdag, samles rundt 2.500 av verdens ledende politikere, næringslivstopper og organisasjonsledere i kongress-senteret i den sveitsiske alpebyen Davos.

1.500 meter over havet skal de bruke de kommende dagene til å mingle og diskutere klodens fremtid.

Les også

Brende om Davos: - Ikke en rikmannsklubb

Årets arrangement har fått tittelen «The Reshaping of the World: The Consequences for Society, Politics and Business».

Fra Norge kommer blant andre statsminister Erna Solberg, som skal diskutere fremtidens klima med Bill Gates.

Også finansminister Siv Jensen, Utenriksminister Børge Brende, Kronprins Håkon og Kronprinsesse Mette Marit, DNB-sjef Rune Bjerke og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas er blant dem som står oppført på gjestelisten.

Les også:

- NSA samlet inn 200 millioner tekstmeldinger dagligBarth Eide: - Må skjønne risikoen med store forskjellerThe Guardian: USA overvåket 35 toppolitikere

Publisert:

Her kan du lese mer om