Uber med testlansering av førerløse biler

Uber har lansert sin første tjeneste med førerløse biler. I Pittsburgh i USA plukket fire Ford Fusion-hybrider med taket fullt av avansert teknologi opp sine første passasjerer.

SAMARBEID: Til tross for at Uber har kunngjort samarbeid med Volvo om byggingen av førerløse biler, var bilene som ble brukt onsdag av merket Ford Fusion.

Foto: Aaron Josefczyk Reuters
Publisert:

Uber er dermed tidligere ute enn konkurrentene fra Silicon Valley og bilgigantene i Detroit med teknologien som ventes å revolusjonere transport.

Etter to år med testing på noen av USAs tøffeste veier, plukket en bilflåte utstyrt med lasere, kameraer, sensorer, og to sikkerhetsteknikere opp passasjerer rundt om i byen uten menneskelig fører.

Ifølge selskapet er det ikke ingeniørskap som har sendt dem foran konkurrentene. I stedet er det selskapets evne til å akkumulere og tolke veidata samlet opp av deres sjåfører de siste årene.

TESTFLÅTE: Uber demonstrerte tirsdag hvordan den nye testflåten med førerløse biler ser ut og fungerer. Onsdag plukket bilene opp vanlige passasjerer i Pittsburgh.

Foto: Aaron Josefczyk Reuters

Blant Pittsburgh borgere ble bilene møtt med en viss skepsis.

– Tanken på å sitte i en bil uten fører skremmer livet av meg, sier helsearbeider Claudia Tyler.

Ifølge en AFP-journalist som fikk delta på tur med tjenesten, ser imidlertid ikke sikkerhet ut til å være den største utfordringen.

Bilen avverget av seg selv en potensiell ulykke ved et veikryss, og kjører ifølge journalisten tryggere enn vanlige sjåfører.

«Den kjører litt som en 80 år gammel bestefar, og har ekstremt lang avstand til bilen foran» skriver han.

Les også

Taxiselskap med nytt våpen i kampen om kundene

Les også

Bildelingstjeneste på nett vokser raskt

Les også

Ny Uber-tjeneste skal booste butikktrafikken

Her kan du lese mer om