Norge nest størst på Tesla

Etter hjemmemarkedet USA, er Norge det største markedet for elbilprodusenten Tesla.

POPULÆR: Etter forholdene stor interesse for Teslas kommende familiebil i Norge.
Publisert:

- Det er sant, så langt har vi rett over hundre bestillinger på Model S fra Norge, sier salgs- og markedssjef for Tesla i Norden, Esben Pedersen til E24. Noe som bare overgås av hjemmemarkedet i USA.
Bilen kommer på markedet i 2012. Innen den tid regner Tesla med å ha etablert seg fysisk i Norge, i dag gjøres handelen via nettet eller parallellimport.
- Vi skal ha et servicepunkt klart i Oslo til våren, og vi håper og å ha en butikk klar i løpet av året.
Pedersen peker på forskjellige årsaker til at de har et så stort marked i Norge.

Rikt land
- Dere er jo et av verdens rikeste land, og har et veldig konkurransedyktig avgiftssystem for elbiler. Det betyr at markedet i Norge har en blanding av mye penger og riktige priser. Samtidig så er nordmenn svært miljøbevisste, sier Pedersen.

Tesla Model S

I Danmark har de nesten samme avgiftssystem for elbiler som i Norge, det eneste tillegget der er moms, men ikke på langt nær samme interessen.
I dag ruller det cirka 40 Tesla Roadster her til lands, dette er en rendyrket sportsbil. Modell S er en familiebil som skal romme opp til sju mennesker, samtidig har den en sportslig profil. Med Model S går Tesla mot massemarkedet, og de planlegger en produksjon på 20.000 biler i året.

Lages fra grunnen av
Model S lages helt fra grunnen av hos Tesla, mens Roadster-modellen er basert på en Lotus Elise.
Pedersen er forsiktig med å komme med noe pris på Model S, men antyder at den rimeligste modellen kan havne på et sted mellom 450.000 og 500.000. En Roadster koster fra 750.000 til 900.000 i Norge avhengig av utstyrsnivået.

Tesla Roadster

I Norge har Bergensfirmaet Ferdinand motor jobbet tett med Tesla siden starten. I 2006 bestilte de sin første Tesla Roadster, og det ble den første bilen som ble eksportert fra USA.
- Nå har vi solgt 15 Roadster, og har bestilling på 30 modell S, forteller Gunnar Birkenfeldt hos Ferdinand motor.

Den første
Selv om de ikke har noen offisiell kobling til Tesla, så har de gjennom de siste årene oppnådd en tett kontakt.
- Nå er vi lovet den aller første Model S til Europa, en såkalt signaturmodell. Nøyaktig når den kommer, er usikkert, men det blir i løpet av 2012.

Les også

Følg E24s biljournalist på Twitter: @mortab

Publisert:
Gå til e24.no