Ingen julilønn til Saab-ansatte

De ansatte i Saab Automobile får likevel ikke utbetalt lønn i juli.

Publisert: Publisert:

Saab-ansatte får likevel ikke lønn utbetalt i juli.

Grunnen til at lønnen til de ansatte denne gangen uteblir er at det ennå ikke har kommet inn kapital til bilprodusenten - som investorene har lovet, det opplyser selskapet selv i en pressemelding, ifølge E24.se

Det betyr at rundt 1.600 ansatte ikke får lønn i juli. Saab uttaler at de har satt inn alle «nødvendige tiltak» for å få inn pengene som mangler.

- Beklagelig

Selskapet opplyser det er satt i gang samtaler med ulike parter for å finne en kortsiktig løsning for å betale ut lønnen.

- Det er beklagelig at vi må på informere om at utbetalingene blir forsinket, men vi gjør hva vi kan for å fremskynde prosessen med å få inne pengene vi er blitt lovet, sier Gunilla Gustavs i Saabs informasjonsavdeling til E24.se

Men når en eventuell utbetaling vil skje kan Saab ikke svare på.

- Skal treffe kinesiske partnere

Ifølge kinesiske medier skal Saabs eiere Swedish Automobile treffe to kinesiske partnere, Pang Da og Youngman til uken, for å diskutere ytterligere kortsiktig pengetilskudd for å løse selskapet finansielle krise.

Gunilla Gustavs i Saab vil ikke kommentere ryktene.

- Nå investeringene fra våre kinesiske partnere går igjennom kommer vi til å være i en bedre finansiell posisjon, men frem til det jobber vi med ytterligere finansielle forsterkninger for å klare de kortsiktige utfordringene, sier hun.

Andre måneden på rad

Dette er andre måneden på rad som Saab har lønnsproblemer. I forrige måned var det metalltilverkerne som ventet forgjeves.

Et lån fra Gemini-fondet gjorde at de ansatte til slutt fikk penger inn på kontoen.

LES OGSÅ:

Publisert: