52.000 NORDMENN HAR TALT: Audi A6 er folkets favoritt

Den nye stasjonsvognen til Audi tar en knusende seier i gigantisk bil-kåring.

Publisert:

På syv dager har 52.000 unike brukere stemt i kåringen Folkets Favorittbil 2011 blant 25 nyheter som har kommet på norske skilter det siste året. Konkurransen gikk over en drøy uke i VG, VG Nett, E24 og BilNorge.no.

Suksessformelen

Den klassiske stasjonsvognen i en luksuriøs innpakning er tydeligvis noe det norske folk liker. Et perfekt kompromiss mellom det sportslige kjøreglade og det mer praktiske og komfortable, var konklusjonen da VG testet Audi A6 for noen måneder siden.

Test av: Audi A6 3,0 TDi Quattro Avant

– Det varmer ekstra når VGs lesere stemmer frem bilen som sin favoritt. Det at den nye generasjonen Audi A6 vinner en slik kåring, hvor publikum bestemmer, viser at modellen har egenskaper som verdsettes høyt, sier en strålende fornøyd informasjonsansvarlig for merket, Marius Tegneby.

Der BMW 5-serien (som ble lansert for tidlig til å være med i årets kåring) byr på mer autobahn-følelse og sportslighet, er A6 et bedre valg for norsk veistandard og fartsgrense. For en stasjonsvognvariant med 163 hestekrefters diesel starter prisene på en halv million kroner, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Folkets stemme

VG har sammen med økonominettstedet E24 og BilNorge.no arrangert kåringen Folkets Favorittbil 2011. En jury satt ned av de tre redaksjonene har plukket ut de 25 nye lanseringene mellom november i fjor og november i år som vi mener er blant de som fortjener hedersbetegnelsen. Deretter har det vært folkets stemme som avgjorde.

På plassene etter Audi A6 følger to andre biler som også hører hjemme i den litt dyrere prisklassen: BMW 1-serie og den rykende ferske Range Rover Evoque. Sistnevnte merke har slitt med et noe frynsete rykte, men det gode resultatet i kåringen kan ifølge juryleder og redaktør i bladet Bil, Stein Pettersen, rette opp dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STOLT AUDI-SJEF: Juryformann Stein Pettersen overrekker diplomet til Audis informasjonssjef Marius Tegneby som beviser at deres Audi A6 er Folkets Favorittbil 2011.

– Det er ikke overraskende at Evoque gjør det bra til tross for at den bare så vidt er lansert. Den har en fremtoning som ingen andre biler for folk flest, kan konkurrere med, mener den erfarne bilmannen.

Ford-fokus

Den skamroste Ford Focus har tydeligvis også gjort godt inntrykk. Dette er bilen i den litt rimeligere prisklassen som hevder seg best i kåringen. Førerstøttesystemer i luksusbilklassen, gode priser og fantastiske kjøreegenskaper er blant de mange lovordene nykommeren har høstet.

– Nordmenn begynner å få opp øynene for de kompakte stasjonsvognene. De byr på mye bil for mindre penger. Du får tilgang på det samme utstyret, og bilene har også fått design som ikke står noe tilbake for sine storebrødre, sier juryformannen om det gode resultatet for Ford Focus.

I går ble det også klart at en fagjury av svenske biljournalister kåret Ford Focus til årets familiebil.

Elbiler

Det har også kommet to helt nye familiestasjonsvogner i året som gikk: Peugeot 508 og Hyundai i40. Både koreaneren og franskmannen har fått et velfortjent salgsboost. VG mener at begge bilene er gode kjøp.

De mye omtalte elbilene, Mitsubishi i-Miev og Nissan Leaf skaper derimot lite entusiasme ute hos folk. De kommer på henholdsvis 18. og 20. plass i kåringen.

– Til tross for all oppmerksomheten rundt elbiler, når de ikke opp når hele folket skal velge sin favoritt. Kanskje er elbilentusiastene mer opptatt av el enn bil, sier Pettersen om resultatet.

Helt i bunnen er det en overvekt av mindre og rimeligere biler.

– At billige småbiler ikke vinner en slik kåring som dette er ikke så overraskende. De kjøpes sjelden av entusiasme, men snarere av fornuft, kommenterer Pettersen.

Slik stemte folket:

http://api.int.vgnett.no/enrichments/unManageableContent/370

Les også

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om