Analytikere forventer at iPhone-fallet fortsetter

Tirsdag legger den amerikanske it-giganten frem resultatet for tredje regnskapskvartal. For første gang siden 2012 kan smarttelefonen stå for under 50 prosent av inntektene.

DESIGNSJEF SLUTTER: Tidligere i sommer ble det kjent at Apples sjefdesigner Jony Ive (t.v.) forlater Apple, og skal designe Apple-produkter gjennom sitt eget selskap. Her er han sammen med Apple-topp Tim Cook (t.h.) ved en tidligere anledning.

Foto: Justin Sullivan AFP
  • Sigrid Moe
Publisert:

Det er ventet at it-giganten i fjerde regnskapskvartal vil lansere en ny smarttelefon, og tidligere har dette betydd en økt omsetning.

Denne gangen er ikke dette like sikkert, og dermed vil investorene spesielt holde øye med Apples egne forventninger til neste kvartal, ifølge Bloomberg.

Les på E24+

Enklere, billigere, raskere, tryggere: Derfor blør Vipps penger

Salgsfall

Årsaken til usikkerheten er fallet i smarttelefonsalget globalt. 2018 ble smarttelefonens bunnår. Årsakene analytikerne har gitt er mange, blant annet at folk beholder telefonene sine lengre, på grunn av mindre teknologisk fremskritt, og at de fleste nå har en smarttelefon.

Analytikere forventer at Apples inntekter i fjerde regnskapskvartal vil være på 81 milliarder dollar, en nedgang på om lag 3 prosent sammenlignet med året før. I samme iPhone-lanserings-kvartal i 2018 og 2017 hadde inntektene en oppgang på 20 prosent og 12 prosent, ifølge Bloomberg.

Les også

Kraftig omsetningsvekst for Huawei – knuser konkurrentene i Kina

Under 50 prosent

I tredje kvartal er det ventet at giganten vil rapportere om en inntekt på 53,3 milliarder dollar, en flat utvikling fra året før. Selv har de anslått at inntektene vil ligge på minst 52 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Analytikere tror at iPhone-inntektene vil ligge på 26,5 milliarder dollar, ned fra 29,5 milliarder i samme kvartal i fjor. I andre kvartal sto smarttelefonsalget for bare 53 prosent av inntektene til it-giganten, og i dette kvartalet kan det havne under 50 prosent for første gang siden 2012.

Det er også knyttet spenning til om Apple sier noe om hvordan handelsspenningene mellom Kina og USA påvirker produksjonskjeden, og salget i deres tredje største marked.

Les også

Slik kan USA ta opp kampen med teknologikjempene

Les også

Apple kjøper selskap med teknologi for selvkjørende biler

Les også

DI: Nordisk skattesmell for Apple

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. iPhone

Flere artikler

  1. Apple slår forventningene tross skuffende iPhone-salg

  2. Dette ventes fra verdens største teknologiselskaper under resultatrushet i kveld

  3. Rekordkvartal for Apple

  4. Annonsørinnhold

  5. Apple knuser seg gjennom milepæl

  6. Kraftig resultatfall for Samsung