Presidentvalget i USA

Facebook vil stanse misbruk før valget neste år

Nettgiganten Facebook vil sikre folkevalgtes profiler, merke politisk ståsted og innføre faktasjekking i forkant av presidentvalget neste år.

Facebook trapper opp med flere tiltak for å unngå at plattformen blir misbrukt til å påvirke velgere og spre desinformasjon i forbindelse med valget i USA neste år.
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

I et skriv til investorene i Facebook torsdag la administrerende direktør Mark Zuckerberg fram selskapets planer for unngå utenlandsk innblanding og desinformasjon på plattformen deres i forkant av valget neste år.

Etter skandalen med innblandingen fra analyseselskapet Cambridge Analytica etter forrige valg har selskapet varslet at de vil ta grep før årets valg. Tidligere i høst sa Zuckerberg at Facebook har et ansvar for å stanse misbruk og valginnblanding.

– Tiltakene inkluderer bedre å sikre brukerkontoene til folkevalgte, angi eierskap til politiske sider, og innføre tydeligere faktasjekking, skrev selskapet til investorene.

En analyse av aktivistnettverket Avaaz av 100 nyhetsartikler som gikk viralt på Facebook i de ti første månedene i år, avdekket at politisk tonede, falske nyheter fikk over 158 millioner visninger.

I rapporten kaller nettverket forekomsten som en «tsunami av politisk desinformasjon» til Facebooks brukere.

Facebook har vært under press for å forbedre hvordan selskapet oppdager innblanding og feilinformasjon, samt å granske politiske annonser. I midten av november, vil et system som gjør det klart når informasjon kommer fra statskontrollerte medier, trappes opp.

Les også

Warren vil bruke 20.000.000.000.000 dollar på helse

Les også

Michael Bloomberg vurderer likevel å stille som presidentkandidat

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Presidentvalget i USA
 2. USA
 3. Facebook
 4. Cambridge Analytica
 5. Mark Zuckerberg
 6. Falske nyheter

Flere artikler

 1. Twitter ruster opp sikkerheten for nøkkelkontoer før USA-valget

 2. Zuckerberg mener Facebook kan stanse innblanding i det amerikanske valget

 3. Facebook sperrer deling av nyheter i Australia

 4. Wall Street-topper fordømmer opptøyene i Kongressen

 5. Trump i strupen på Facebook og Twitter