Bitcoins Norge-sjefen: Verdiene per 7. mai er sikret

Daglig leder Ole-Andre Torjussen i Bitcoins Norge skriver i en uttalelse at midler for å dekke opp for kundenes kryptovaluta er sikret i en amerikansk bank.

Publisert: Publisert:

– Jeg kan bekrefte at det er sikret midler som nå står i en bank i USA, som heter M.Y. Safra Bank, skriver daglig leder Ole-Andre Torjussen i en uttalelse tirsdag formiddag.

Uttalelsen er den første Torjussen gjør etter at det mandag kveld ble sendt ut et brev til alle kundene på den norske kryptobørsen der det ble gjort kjent at alle verdier ville bli solgt, og at kundene ville få tilbake verdi basert på beholdningen 7. mai.

– Det er sikret midler som betales ut sannsynligvis neste uke. Midlene som er sikret er tilstrekkelig til å dekke alle kunders verdi på beholdning 7. mai 2019, skriver Torjussen.

Verdien på bitcoin har nær doblet seg siden 7. mai. Den gang kostet en bitcoin 5.939 dollar, mot dagens kurs på 10.159 dollar.

– I tillegg til dette jobber jeg selvsagt med å få bekreftelse på status fra påtalemyndigheter i USA, Alphapoint, og forsikring, skriver han videre.

Torjussen varsler samtidig at han vil komme med mer detaljer i et skriv som sendes ut klokken 14 tirsdag.

Meldingen fra daglig leder i Bitcoins Norge, Ole-Andre Torjussen.

Det var mandag kveld Bitcoins Norge sendte en melding til alle sine kunder der de informerte om det som skal ha vært et hackerangrep mot leverandøren Alphapoint 7. mai. Den gang avventet angivelig bitcoins Norge situasjonen etter Alphapoints anbefalinger.

E24 har foreløpig ikke fått bekreftet at hackerangrepet har funnet sted.

– Personlig svært preget

Torjussen skrev mandag at «da det oppsto usikkerhet om AlphaPoint og deres forsikringsselskap ville være i stand til å dekke kundenes krav fullt ut, bestemte Bitcoins Norge seg for å varsle sine kunder».

– Jeg er personlig svært preget av denne hendelsen, skrev Torjussen mandag til sine kunder i meldingen sendt ut på mail og lagt ut på Facebook.

– Jeg har svært lyst til å drive bitcoinsnorway.com videre, og sørge for at alle dere kryptoentusiaster kan handle på en plattform som er trygg og solid. De neste ukene vil jeg derfor jobbe intenst med å løse software-problematikken som nå foreligger.

Flere kunder kontaktet E24 mandag kveld, og ga oss tilgang til mailen sendt ut av Bitcoins Norge mandag ettermiddag. I mailen bes kundene sende inn personopplysninger, deriblant personnummer, for å få utbetalingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om