Én milliard har prøvd norsk quiz-fenomen

Kahoot beskrives som verdens raskest voksende læringsplattform. Nå har de Microsoft og frisk kapital i ryggen.

LÆRINGSVERKTØY: Quiz-plattformen Kahoot kan brukes i mange sosiale sammenhenger, men har hittil hatt størst suksess i skolevesenet, og da særlig i USA.

Foto: Kahoot
  • Karl Wig
Publisert:,

I 2013 ble «Kahoot!» lansert av Johan Brand, Jamie Brooker og Morten Versvik fra deres kontor ved gründermekkaet Mesh i Oslo sentrum.

Etter flere år med eventyrlig vekst har quiz-plattformen nå hatt én milliard spillere siden oppstarten, med 40 millioner aktive brukere hver måned.

Ideen bak Kahoot er at folk oppretter sine egne spørrequizer (kalt «kahoots») med spørsmål og svaralternativer, alternativt velger fra en database med kahoots som andre har laget.

Deretter opprettes et lukket sosialt nettverk for dem som skal delta i spillet. Alle oppretter sin egen profil i Kahoot-appen og bruker smarttelefonen, eventuelt nettbrett eller PC, til å svare på spørsmålene som vises på en hovedskjerm.

FARGEVALG: Kahoot-utviklerne ønsket å forhindre at alle stirrer ned i skjermene sine hele tiden. Derfor viser disse kun knapper i ulike farger, mens man må holde oppmerksomheten på hovedskjermen for å lese spørsmålene og hvilke svar man kan velge mellom.

Foto: Kahoot

Spillerne samler poeng ved å svare riktig, og får ekstrapoeng om de svarer raskt.

Hentet 85 millioner

Den norske quiz-plattformen har vist seg særlig populært i amerikanske klasserom, hvor det allerede regnes som et viktig læringsverktøy.

– Det er gøy. Alle bruker det. Det får barna til å involvere seg, sa læringsspesialist Tosh McGaughy ved en distriktsskole i Texas til New York Times i fjor.

Samme år var Kahoot på investorjakt i Silicon Valley og hentet inn 10 millioner dollar, rundt 85 millioner norske kroner, i frisk kapital – blant annet ved å få Microsoft Ventures inn på eiersiden.

Pengene vil komme godt med, for fremover skal selskapet investere tungt i videreutvikling.

Nye spillformater

– En rekke nye spill og spillformater, mobilapper og mye annet spennende er under utvikling, sier administrerende direktør Erik Harrell i en uttalelse til E24.

I tillegg til nye løsninger for eksisterende brukergrupper, vil de blant annet satse på bedriftssegmentet, opplyser han.

Harrell satte seg i Kahoot-sjefsstolen i fjor høst, etter å ha sluttet som finansdirektør i Opera Software.

Kahoot har i dag avdelinger i Austin i Texas og i London. Hovedkontoret ligger fortsatt i Oslo.

Her kan du lese mer om

  1. Kahoot

Flere artikler

  1. Kahoot henter 80 millioner kroner i investeringer

  2. Slik vil Kahoot tjene penger

  3. Kahoot-sjefen etter millionunderskudd: – Vi er en business, ikke veldedighet

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Kahoot har tapt over 60 millioner på tre år. Hvorfor tror investorene fortsatt på selskapet?

  6. Kahoot! til Disney: Skal delta på underholdningsgigantens akselerator