Tele 2 gir ikke opp fusjonsdrømmen

Vil forsøke å få Konkurransetilsynet å skifte mening om telefusjon.

MØTER MOTBØR: Netcom-eieren TeliaSoneras forsøk på å slute Tele 2 møter motstand hos Konkurransetilsynet.

Terje Bendiksby
  • Johann D. Sundberg
Publisert:

Tele 2 og Teliasonera har tre uker på seg på å overtale Konkurransetilsynet om at konkurransen i det norske mobilmarkedet ikke skades av at TeliaSonera kjøper Tele 2.

Den tiden har Tele 2 og TeliaSonera tenkt å bruke.

- Nå skal vi først og fremst gå nøye igjennom begrunnelsen fra Konkurransetilsynet. Det er et stort dokument, skriver kommunikasjonsdirektør Henning Lune i Tele 2 i en epost til E24.

- Dialog

- Deretter vil vi gå i dialog med tilsynet, og vi vil selvsagt jobbe for å sikre at kjøpet blir godkjent. Vi har en god dialog med tilsynet, og det skal vi fortsette med, legger han til.

Konkurransetilsynet varslet mandag et de vurderer å si nei til sammenslåingen.

Det gjør de etter at TeliaSonera har foreslått tiltak som kan avhjelpe den negative påvirkningen Konkurransetilsynet mener en sammenslåing vil få for konkurransen i mobilmarkedet.

– Vi har vurdert disse tiltakene, men har kommet til at de ikke er tilstrekkelige til å rette opp i konkurranseskaden oppkjøpet vil innebære, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Frykter høyere priser

Det innebærer at Konkurransetilsynet frykter at en sammenslåing vil føre til at prisene for forbrukerne vil bli høyere og kvaliteten på tjenesten vil bli lavere.

Selskapene har frist til 22. desember med å komme med sine kommentarer til tilsynets vurderinger. Deretter må Konkurransetilsynet ta endelig stilling til saken innen 15. januar neste år.

- I påvente av Konkurransetilsynets endelige vedtak vil vi fortsette forretningene som før, og vårt mantra er naturligvis at våre 1,2 millioner kunder ikke skal merke noen forskjell, sier kommunikasjonsdirektøren i Tele 2.

Vil ikke avsløre argumenter

Lunde ønsker ikke å kommentere hvilke argumenter de vil bruke for å få Konkurransetilsynet til å endre mening.

- Det må vi nok komme tilbake til når vi har fått studert deres begrunnelse nøyere, skriver Lunde.

Digi.no skriver mandag kveld at nettavisen er kjent med at et av tiltakene TeliaSonera foreslo for Konkurransetilsynet var at konkurrenten Ice skulle få leie mobilkapasitet hos TeliaSonera NetCom til rabattert pris.

Slik ville Ice fått en lettere start i det norske markedet, noe som ville ha bidratt til sterkere konkuranse.

Les også:

Konkurransetilsynet vurderer å stanse oppkjøpet av Tele 2Ice og Tele 2 inngår avtale om kjøp av infrastrukturKonkurransetilsynet setter Tele 2-kjøp på vent«Verstingene» slår seg sammenSlik kan det norske telemarkedet blimail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Konkurransetilsynet vil trolig stanse storfusjon

  2. Konkurransetilsynet tilbyr å skyve på Tele2-fristen

  3. Får grønt lys for å kjøpe Tele2

  4. Annonsørinnhold

  5. TeliaSonera om Tele2-kjøpet: - Vi har stor tro på kjøp

  6. Tror fusjon gjør det dyrere å bruke mobilen