Facebooks hemmelige retningslinjer er lekket

Facebooks hittil hemmelige retningslinjer for hvordan de skal håndtere mulig støtende innhold, har blitt lekket.

LEKKET: Facebooks hemmelige retningslinjer for hva som er tillatt å publisere på siden, er nå lekket. Her er grunnlegger av Facebook, Mark Zuckerberg.

Foto: Noah Berger AP
Publisert:

Ifølge retningslinjene kan videoer med dødsfall tillates fordi de kan skape bevissthet om for eksempel psykisk helse. Også livestrømming av personer som skader seg tillates fordi Facebook ikke vil sensurere eller straffe mennesker i nød. Videoer av aborter er tillatt så lenge de ikke inneholder nakenhet.

Det var den britiske avisen The Guardian som avslørte innholdet i retningslinjene søndag kveld. Ifølge avisen har moderatorene til Facebook så mye å gjøre at de ofte bare har ti sekunder på å avgjøre om innhold skal få bli på siden eller ikke.

Monica Bickert, direktør for Facebooks globale policy, sier ulike oppfatninger rundt om i verden gjør det vanskelig å avgjøre hvor grensen skal gå.

– Vi har et mangefasettert globalt samarbeid og mennesker kommer alltid til å ha ulike syn på hva som er greit å dele. Uansett hvor du setter grensen vil det alltid finnes gråsoner, sier hun.

Les også

Mobilkamera skal lede Facebooks AR-satsing

Les også

Facebook fjerner falske profiler foran fransk valg

Les også

Tyskland planlegger gigantbøter til sosiale medier

Her kan du lese mer om