Samsung må betale Apple 4,6 milliarder kroner

En langvarig patentstrid mellom mobilgigantene ser ut til å gå mot slutten.

GODT RESULTAT: Til tross for langvarig strid med mobilgiganten Apple, leverte Samsung et godt resultat for tredje kvartal 2015,

Kim Hong-ji
  • Sara Svanemyr
Publisert: Publisert:

Samsung har gått med på å betale sin rival 548 millioner dollar, tilsvarende 4,6 milliarder norske kroner, denne måneden, skriver den amerikanske avisen Wall Street Journal.

Tidligere denne uken sa Samsung i retten at de vil betale en erstatning til Apple, etter at domstolen nektet å fremme selskapets nyeste anke i patentkrangelen mellom teknologigigantene.

Det kan bety at en femårig patentkamp i det amerikanske rettssystemet går mot slutten.

Pengene skal i tråd med rettsavgjørelsen overføres til Apple innen ti dager.

Ikke enige

Til tross for at Samsung må betale den svimlende summen til sin konkurrent, er de ikke enige i påstander om patentbrudd.

– Selv om vi har blitt enige om å betale Apple, er vi fortsatt overbevist om at våre produkter ikke krenker Apples patenter, og vi vil fortsette å benytte tiltak i rettsapparatet for å beskytte våre produkter, uttalte Danielle Meister Cohen, talskvinne i Samsung til Wall Street Journal.

Slaget mellom Samsung og Apple kan dog få flere kapitler når det skal avgjøres hvem som skal betale for Apples saksomkostninger og andre utgifter knyttet til den langvarige konflikter.

Les også

Knallresultat for Samsung

Mange søksmål

Selskapene har i flere omganger anklaget hverandre for å stjele ideer, og Apple er langt fra ukjente med patentsøksmål, spesielt rettet mot konkurrenten Samsung.

I september fikk Apple medhold av den føderale juryen i USA, som hindrer Samsung fra å gi telefonene enkelte teknologiske egenskaper som bryter med Apples patentrettigheter.

Erkerivalene har i en lang rekke land anklaget hverandre for brudd på forskjellige patenter knyttet til sine smarttelefoner og nettbrett, men kom i fjor til enighet om å avslutte all saksbehandling utenfor USA.

Les også

iPhone-salgsboom til norske bedrifter

Samsungs betaling utgjør mindre enn fem dager med overskudd for Apple, som rapporterte om et resultat på 11,1 milliarder dollar i sin nyeste kvartalsrapport.

Salget av iPhone står for nesten to tredeler av omsetningen til Apple, og etterspørselen fra Kina bidrar til å holde salgstallene oppe.

Apple har vært i stand til å ramme Samsung økonomisk med søksmålene, men har ennå ikke oppnådd målet: En kjennelse som forbyr salg av enkelte Samsung-telefoner og nettbrett.

Les også

iPhone kan miste hodetelefon-utgang

Les også

Til himmels etter «Apple-effekt»: Slik ble biometriaksjene børsraketter

Les også

Samsung lar iPhone-brukere teste ny telefon for én dollar

Publisert:

Flere artikler

  1. Jury: – Apple brøt patentrettigheter

  2. Apple krever 1,5 milliarder mer fra Samsung

  3. Enstemmig seier for Samsung i USAs høyesterett

  4. Annonsørinnhold

  5. Apple skal ha betalt Nokia 15,6 milliarder i patentforlik

  6. Apple-inntektene faller – for tredje kvartal på rad