17. mai ga ny Vipps-rekord
Pølser, is, boller og lodd – aldri før har nordmenn gjennomført så mange transaksjoner med Vipps på én og samme dag.
Mange nordmenn lot mobilen betale for is, pølser og lodd på årets 17. mai. Det ga ny rekord for DNBs mobilbetaling Vipps. Først meldte banken om at det var gjennomført nær en million transaksjoner med Vipps på nasjonaldagen, men de måtte trekke tilbake tallene etter feiltelling.
Likevel ble det ny Vipps-rekord. Rundt 450.000 transaksjoner ble gjennomført på 17. mai.
– Det er bare å beklage at dere fikk feil tall. Det er uansett langt over forrige dagsrekord på 350.000 transaksjoner, og nesten fire ganger så mye som på forrige 17. mai, skriver pressesjef i DNB Even Westerveld til E24 i en e-post.
I fjor ble det gjennomført 124.000 transaksjoner.
Og pengene flyr mellom nordmenns mobiltelefoner.
– Totalt ble det vippset over 87 millioner kroner i dag. Det er rekord med stor margin, forteller Westerveld.
For ordens skyld, i 2016 ble det gjennomført 8.000 transaksjoner med mCash, en tjeneste som ble levert av Sparebank 1. Nå er Sparebank 1 en del av Vipps-samarbeidet med DNB og en rekke andre banker.
Ingen tekniske problemer
E24 skrev onsdag om at mange hadde problemer med Vipps på 17. mai i fjor, og ved Grorud Skole i Oslo fikk omtrent halvparten av brukerne feilmelding da de prøvde å betale.
Ifølge Elisabeth Haug, nestsjef i Vipps, har ting gått langt bedre i år.
– Så vidt jeg vet har det gått veldig bra, og vi har hatt forsterkninger både hos kundesenteret, og på teknisk side, sier Haug.
Hun legger ikke skjul på at hun hadde litt høy puls, og krysset fingrene for at ikke det skulle være noen problemer for den mobile betalingsløsningen i år.
– Vi er ydmyke for at vi leverer en tjeneste som skal virke hver gang man forsøker, og på en dag som denne er det viktig at betaling skal gli av seg selv, sier Haug.
– Vi visste at trafikken ville bli høy, og sørget derfor for å oppbemanne, sier hun.
Vipps-samarbeid tar form
I midten av februar ble det kjent at over 100 norske banker kom inn på eiersiden i Vipps, sammen med DNB.
Etter avtalen ble Vipps et frittstående selskap der DNB ble største eier med en eierandel på 52 prosent, og Sparebank 1-alliansen nest størst med en eierandel på 25 prosent. I tillegg kom en rekke selvstendige sparebanker med på laget, i tillegg til Eika-gruppen.
Haug kom selv fra Sparebank 1, og hun forteller at arbeidet med Vipps, som en enkeltstående aktør nå begynner å ta form.
– Nå kom vi for alvor i gang i mai, etter å ha fått dispensasjon fra Finansdepartementet, og alle bankene kan nå distribuere Vipps til lag og foreninger og bedrifter. På Vipps-dagen, forrige lørdag var vi på plass over 100 steder i Norge, bankene sto side om side, og viste frem Vipps.