Apple rammet av hackeangrep

IT-giganten Apple er i ferd med å rydde opp i App store etter det første store angrepet mot den populære programvarebutikken.

HACKET: For to uker siden slapp Apple siste versjon av iPhone. Like etter har de opplevd det største angrepet mot App store noensinne.
Publisert:

Apple har selv bekreftet at en rekke apper er rammet av et virusprogram som har fått navnet XcodeGhost, etter Apples eget utviklerverktøy Xcode. Hackerne har nemlig fått seriøse utviklere til å bruke et falskt Xcode-program, og dermed har appene blitt infisert, skriver The Guardian.

Det ser foreløpig ikke ut som om at de hackede programmene har klart å stjele noen informasjon, men dette er likevel første gang at et så stort antall infiserte apper har gått forbi Apples normalt så sikre app-sjekk før lansering i App store.

Les også

Kommentar: Apple til angrep i bedriftsmarkedet

– Vi fjerner appene som er produsert med det falske utviklerverktøyet, fra App Store, og vi jobber med å få utviklerne til å gå over til å bruke den riktige versjonen av Xcode, sier Apples talsperson Christine Monaghan til The Guardian.

Den falsker Xcode-versjonen var blitt lastet ned fra en Kina-server, og trolig har denne blitt brukt fordi den tillot raskere nedlastinger enn Apples USA-servere.

Et kinesisk sikkerhetsbyrå hevder å ha funnet 344 apper som har blitt infisert av XcodeGhost. Apple har foreløpig ikke bekreftet antallet.

Les også

Slik vil Apple gjøre gull eksklusivt

Tidligere i september presenterte Apple en rekke nye produkter under sin årlige lansering i San Francisco.

De nyeste telefonene, iPhone 6S og 6S, ble beskrevet av Apples Tim Cook som «verdens mest avanserte smarttelefoner.» Nye iPader, Apple-klokker og tv-er ble også avduket.

I forkant av lanseringen ble bilder av de nye telefonene lekket. I tillegg gikk det rykter verden rundt om hva de nye telefonene kom til å

Les også

Snart kan du betale kontaktløst - både med kort og mobil

Les også

Slik vil Apple gjøre gull eksklusivt

Les også

Apple-lanseringen: Dette er nye iPhone 6S

Publisert: