Yahoo-sjefen sparket prestisjeansettelse

Yahoos toppsjef Marissa Mayer har kvittet seg med sin nestkommanderende, etter at selskapet falt fra andre til tredjeplass når det gjelder annonseinntekter i USA.

KVITTET SEG MED NK: Yahoos toppsjef Marissa Mayer har sparket sin egen nestkommanderende Henrique de Castro, bare 15 måneder etter at hun lokket ham over fra rivalen Google.
Publisert: Publisert:

Henrique de Castro må gå, bare 15 måneder etter at nettopp Mayer lokket ham over fra konkurrenten Google for å snu annonseutviklingen.

- De Castro var en prestisjeansettelse fra Mayers side. Han ville neppe ha gått om han hadde klart målene hun har satt for ham, konkluderer BGC Financial-analytiker Colin Gillis overfor Huffington Post.

Har mistet posisjon

I løpet av det siste året er Yahoos markedsandel av genererte annonseinntekter blitt svekket.

Les også

Nå lanserer Yahoo det Nick (17) kokte sammen på gutterommet

Tall fra eMarketer sier at Yahoo i fjor hadde 5,3 prosent mot Facebooks 7,4 prosent. Facebook har med det tatt seg forbi Yahoo og opp på andreplass. Klart i tet er Google, med 39,9 prosent. Utviklingen globalt skal være lignende, skriver New York Times.

FIKK FYKEN: Henrique de Castro.

I penger falt Yahoos annonseinntekter med sju prosent i tredje kvartal, målt mot året før. Annonsene utgjør 40 prosent av selskapets inntekter, melder BBC.

Databruken vris stadig over fra PC og desktop til mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett. Det er her Yahoo sliter med å henge med. De klarer ikke å flytte annonsedollarene fra desktop til mobil like raskt som konkurrentene.

Usentimentalt farvel

Mayer, som selv gikk fra Google til å ta over Yahoo i 2012, synes misfornøyd med sin selvplukkede høyre hånds arbeid i det drøye året han var i bedriften, melder storavisen fra New York.

I en melding som ikke inneholdt fraser som «vi takker ham for innsatsen», eller «han ønsket mer tid med familien», slik som ofte er vanlig i denne typen sammenhenger, ble nyheten bekreftet i en usentimental og bare to setninger lang melding offentliggjort hos det amerikanske finanstilsynet etter stengetid på børsen i går onsdag.

Les også

Yahoo satser på streaming av konserter

I et internt dokument nettstedet ReCode har fått tilgang til, skriver hun riktignok at hun «ønsker ham lykke til», men sier videre at «jeg er sikker på at vårt lederteam, vår retning og disse endringene vil gi muligheten for enda større suksess».

Gyllen fallskjerm

De Castros sluttpakke gjør at 48-åringen fortsatt vil ha til salt til maten. Pakken skal ifølge New York Times alt i alt være verdt vel 58 millioner dollar (cirka 356 millioner kroner). Noe i etterlønn, det meste i aksjer.

28. januar legger Yahoo fram kvartalstall for kvartalet som endte i desember. Det er meldt at man ikke når målsetningen, hverken for kvartalet eller året 2013.

Selskapets børsverdi har nær tredoblet seg etter at Mayer overtok, men uten at inntjeningen har økt betydelig.

Mayer stokker nå om på den resterende ledelsen. Stillingen de Castro forlater er ennå ikke besatt, men direktør Kathy Savitt skal ta over hans ansvar for medier-enheten.

Les også

Yahoo får ikke egne ansatte til å bruke eget produkt

Publisert: