Milliardbot til Youtube for brudd på barns personvern

Google må betale 1,5 milliarder kroner etter anklager om at videotjenesten samlet inn data om barn og brukte det til å selge annonser. Boten utgjør mindre enn to prosent av selskapets overskudd i forrige kvartal.

REKORDBOT: Ifølge amerikanske myndigheter tjente Youtube millioner av dollar på å bruke informasjon om barn i rettet markedsføring. FTC har aldri delt ut en større bot i en sak som omhandler barns personvernrettigheter.
Publisert:

Youtube og morselskapet Google har gått med på å innføre nye tiltak for å beskytte barns personvern og betale en bot på 170 millioner dollar, tilsvarende 1,5 milliarder kroner, i et forlik med amerikanske myndigheter.

Federal Trade Commission (FTC) og delstatsadvokaten i New York kunngjorde beslutningen onsdag.

Forliket er et resultat av en årelang gransking av selskapet, etter at forbrukerorganisasjoner anklaget Youtube for å ha ulovlig samlet inn data om barn.

Myndighetene mener selskapet har brukt informasjonen til å selge annonser for blant annet Barbie-dukker, skriver Wall Street Journal.

Les også

USA gransker teknologikjempene

Ifølge FTC sporet Youtube aktivitetene til barn under 13 år. Selskapet har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet i forliket.

Youtube-sjef Susan Wojcicki har sagt at Youtube nå skal gjøre endringer på plattformen, inkludert å skru av kommentarene og datainnsamling på videoer rettet mot barn.

Beløpet utgjør under to prosent av Googles overskudd i forrige kvartal. Selv om boten er rekordhøy sammenlignet med lignende saker for FTC, omtaler kritikere straffen som en «dask på lanken», skriver New York Times.

Publisert:

Her kan du lese mer om