Her blir det dyrt å kjøpe bruktbil

Neste helg skal veteranbiler verdt enorme summer skal selges på et eksklusivt arrangement ved Como-sjøen. Se billedserie av de ti mest verdifulle over.

Publisert: Publisert:

Neste helg arrangerer RM Sotheby's en svært eksklusiv bilauksjon ved i den fasjonable Villa Erba, en villa fra 1800-tallet, som ligger ved Como-sjøen i Italia.

Annethvert år har de denne auksjonen her, i forbindelse med arrangementet Concorso d’Eleganza Villa d’Este. I år er det totalt 37 biler som skal under hammeren, hvorav 17 er av merket Ferrari.

Den det er knyttet størst forventninger til er en 1960-modell Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione. Bilen er den tyvende av de 164 som ble laget, og av disse var 45 med et aluminiumskarosseri, som denne.

Les også

Tidenes låvefunn

– Det er en håndfull virkelig ikoniske biler som auksjonshusene virkelig ønsker å tilby, og en Ferrari 250 SWB Berlinetta er en av dem. Dette er utvilsomt en av det viktigste bilene som tilbys på auksjon i 2015, sier Max Girardo, sjef for den Europeiske avdelingen til RM Sotheby's, i en pressemelding.

Les også:

Mer bilstoff på E24 BIL

Det er den eneste bilen på auksjonen som ikke har noe oppgitt prisestimat, men det er ventet at den blir den som selge for den aller høyeste summen. Bilen med det saftigste estimatet er en 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider bygd av Scaglietti. Den ventes å gå for mellom 92 og 109 millioner kroner. En tilsvarende modell, som var i låvefunn-forfatning, ble solgt for 140 millioner kroner tidligere i år.

Se billedserie av de ti mest verdifulle øverst i saken

Dermed er det grunn til å tro auksjonen ved Villa Erba vil servere to biler som går inn på listen over de ti dyreste bilene solgt på auksjon gjennom tidene.

15 av bilene på auksjonen har en prisantydning som ligger på én million euro eller mer.

Les også

Solgte klassikere for en halv milliard på én ettermiddag

Les også

Sotheby's kjøper seg opp i et av verdens største bilauksjonsfirmaer

Publisert: