Luksuriøs kraftpakke fra Mercedes

Sverger fortsatt til tolv sylindre i sitt flaggskip.

KOSTBAR: Mercedes S 65 AMG Coupé vil bli en av de dyreste modellene Mercedes kan tilby og i Norge må man belage seg på å bla opp over tre millioner kroner for et eksemplar.
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert:

I en tid da bilprodusentene stadig driver «downsizing» når det kommer til motorer, både i volum og antall sylindre, finnes fortsatt eksempler på produsenter som holder seg til det mange mener er det ypperste når det kommer til bilmotorer; V12.

Mercedes-Benz sin S-klasse Coupé vil nemlig kunne skilte med tolv sylindre i den kommende topputgaven; S65 AMG Coupé.

Den nye modellen vil ha den samme V12-motoren på 6.0 liter man kan finne i firedørs S-klassen, som S-klasse Coupé er basert på.

Doble turboer sørger for at motoren yter 630 hestekrefter og har et dreiemoment på 1.000 newtonmeter.

SJELDEN: Kun en håndfull bilprodusenter tilbyr V12-motorer, Mercedes sin utgave har doble turboer og yter 630 hestekrefter.

Det fører til at den storvokste bilen med en vekt på over to tonn akselererer fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,1 sekunder og videre opp til en toppfart som er elektronisk begrenset til 250 kilometer i timen.

Mercedes lover også at bilen ikke bare skal være rask rett frem. S 65 AMG Coupé vil bli utstyrt med teknologi som gjør at bilen lener seg inn i svinger på en måte som kan sammenlignes med en motorsyklist. Det at bilen lener seg i svingene skal også gjøre turen mer komfortabel for passasjerene.

Til tross for kraftverket av en motor er ikke forbruket så halvgalt; på blandet kjøring hevder Mercedes at dette skal ligge på 1,2 liter per mil.

Så hvor mye vil herligheten koste? Det er ikke satt noen pris på modellen ennå, men sedanen S 65 AMG kan gi en god pekepinn, den koster 3.054.900 kroner med norske skilter.

Les også

Dette er Årets feteste bil

Det er også fastsatt pris på lillebroren S 63 AMG Coupé og denne starter på 2,4 millioner kroner. Da må du imidlertid «nøye» deg med en V8-motor på 585 hestekrefter.

Kupé-utgavene av Mercedes S-klasse vil nå hete S-klasse Coupé, etter at de tidligere hadde betegnelsen CL. Dette vil være den fjerde generasjonen av kupé-utgaver av S-klasse.

Les også:

  • - Jeg kommer aldri til å selge denne bilen
  • Mercedes' beste «småbil»
  • Taxi-Merce med något attåt
  • Komfort-klasse
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Taxi-Merce med något attåt

  2. En perfekt 911

  3. De mest spennende bilnyhetene i 2016

  4. En grandios tourer

  5. Årets beste bilopplevelser