SPORTY LUKSUS: BMW 750: Bil for ministere

BMWs største sedan kjøres gjerne med konger og statsministre som passasjerer, men den kan med fordel kjøres uten at man bryr seg om dem i baksetet.

ÜBERPREMIUM: Med massiv luksus og diger motor er man veldig høyt i familiebil hierarkiet.
Publisert:

BMW 7-serie er en slik bil man umiddelbart fornemmer at koster forferdelig mye penger. Det ytre er prangende på ikke-brautende måte. Som en dyr dress. Hvor kvalitet syns, mens effektene for å kommunisere rikdom ligger i detaljer, ikke i effekter.

Den nye 7er formen, som kom for et drøyt år siden, er langt mer forsiktig en forrige generasjon. Nå er bilen utpreget elegant, med et klassisk BMW uttrykk som den helt nye 5-serien har fulgt opp.

XDrive

Liten tvil om at de vil bort fra de mer kaotiske linjene fra begynnelsen av dette årtusenet.

Les også: BMW 5-serie: Topp 5

750iXDrive føles som en makismal bil. Voldsomt utstyrt med en grov motor, firehjulstrekk, firehjulstyring og et interiørnivå som er på et nivå med Mercedes S-klasse.

Dette er fem meter med det beste BMW kan by på i miksen av sport og komfort.

Is og snø

Av en eller annen grunn er det kun med denne motoren man kan få bilen med firehjulstrekk, hvilket i vinterlandet Norge er et massivt poeng. En bil med stor motor og to tonn i matchvekt er uendelig mye enklere å håndtere med trekk på alle fire enn kun bak.

Mer bilstoff på E24BIL

Under vår tur med bilen tok vi dette poenget med oss. For vi hadde den knapt på asfalt, i stedet valgte vi skikkelige vinterveier på høyfjellet. Snøpakka og glatte traseer, hvor underlaget var ujevnt, men stort sett is og snø.

Luksusslede

På sett og vis kan det virke litt eplekjekt, et par millioner kroner på snøskuterføre. Samtidig så ligger det i sakens natur at denne bilen er fantastisk god på god vei. 407 hestekrefter, forvaltet av BMWs mest avanserte systemer, det blir bra det.

Les også: BMW X1: BMWs minste hyttebil

Null til hundre på 5,1 sekunder er langt inne i sportsbilterritoria, og den kan stilles inn i en rekke modi som påvirker fjæring og understell, gass og girrespons, derfor var det mye morsommere å se hvordan denne luksussleden takler forhold der all elektronikk og kjøreegenskaper må være på hugget.

Lettbent

Det tar kort tid før man har glemt at det er to tonn fordelt på 507 x 213 centimeter man har rundt seg. Den er overraskende lettbent, styringen kommuniserer, og den formidler underlaget på en måte som ikke er vanlig i en så komfortabel bil. Den sluker ujevnheter, uten at den tåkelegger dem. Man merker på bilen når det er virkelig glatt, og så lenge man ligger unna Sport+ konfigurasjonen, som gir antisladd systemene mye slakk, er det ikke noe problem å holde bra fart på en trygg måte.

Sporty

Etter mange mil på veier som ligger langt unna Autobahn-standard blir man imponert. Den er veldig god å kjøre, mer sporty enn en Mercedes S-klasse, morsom på en måte som ikke er selvsagt i denne typen kjøretøy. Det høye komfortnivået, som nok er hakket under S-klassen, kompletterer kjøreopplevelsen.

Les også: Mercedes-Benz S320 CDi: Statussymbol med stor S

Motoren er grådig sterk, og om de skryter på seg et relativt lavt forbruk, 0,89 liter per mil på landevei, så er det ganske lett å få et betydelig høyere tall her. For dette er en bil det er gøy å kjøre aktivt, sette sport-modus og kjenne hvordan to tonn snor seg rundt svinger og rusfete underlag på en verdensvant måte.

Rolls Royce

At det en bil med et mikroskopisk marked i Norge er åpenbart, og på salgslistene fra januar og februar er dette ganske klart, det er nemlig ikke registrert noen 7-serie, i det hele tatt.

Biler i denne prisklassen er det få som har råd til, for beskrive nivået kan det jo nevnes at Rolls Royces nyeste modell, Ghost, er basert på 7-serie plattformen.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Flere BMW-tester:

BMW 5-serie

BMW X1

BMW X6 M

BMW 535i GT

BMW 730D

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om