Bush har tjent 82 millioner på taler

Man tjener moderat for å være president for verdens mektigste land, men som foredragsholder i tiden etter tjener tidligere presidenter svært godt.

Publisert: Publisert:

Siden han overlot roret til Barack Obama har George W. Bush tjent gode penger på å holde foredrag.

Ifølge iWatch tar Bush Jr. mellom 100.000 - 150.000 dollar (550.000-824.000 kroner) per tale.

Siden han forlot Det hvite hus har Bush tatt betalt for nesten 140 taler - noe som til nå har gitt han en inntekt på 15 millioner dollar, eller 82,4 millioner kroner.

Langt unna Clinton

Men det er fortsatt langt unna hva presidenten Bush etterfulgte har tjent.

Bill Clinton skal ifølge nettstedet ha tjent 65 millioner dollar, 357 millioner kroner, mellom 2001 til 2009. I 2009 alene skal Clinton ha holdt 36 taler der han innkasserte 7,5 millioner dollar(41,2 millioner kroner) - eller 208.000 dollar per tale.

Takket nei til Obama

George W. Bush har ifølge han selv trukket seg tilbake, og har uttalt at han vil holde en lav offentlig profil. Nylig takket han nei til å være tilstede under en seremoni på Ground Zero i New York sammen med president Obama - etter at det ble kjent at Osama bin Laden var drept.

Men kort tid etter at han takket nei, skal Bush ha holdt tre taler for næringslivet. For direktører for et hegdefond, en sveitsisk bank og et golfarrangement.

- Tjener enorme summer

Det gir amerikanske historikere en dårlig smak i munnen.

- Det er en ting å holde seg unna offentlighetens lys, noen George Bush sier han ønsker. Men når han går på talerstolen og tjener enorme summer for å holde foredrag for næringslivet og andre spesielle inviterte - vil en del amerikanere synes at dette er lite smakfullt, sier Julian Zelizer, presidenthistoriker ved Princeton universitetet til iWatch.

Når Barack Obama går av som president er det muligens ikke så vanskelig å finne ut av hva han skal gjøre i tiden etter. I fjor tjente nemlig ekteparet Obama 1.7 millioner dollar - til sammen.

LES OGSÅ: Bush Jr. knuser Clinton

Publisert: