Disse kommuniserer best - ifølge pr-bransjen

Rema 1000, DNB, Hurtigruten og Kværner er best på kommunikasjon på sine felt, ifølge pr-bransjens egen kåring.  Jens Stoltenbergs rådgivere har gjort best jobb i offentlig sektor.

FÅR GODE RÅD: Kommunikasjonsfolkene til Jens Stoltenberg (Ap) og Rune Bjerke i DNB gjør den beste jobben i Norge - ifølge kommunikasjonsbransjen selv.

  • Kristin Norli
Publisert: Publisert:

Rema 1000, DNB, Hurtigruten og Kværner var best på kommunikasjon på sine felt i 2011, ifølge pr-bransjens egen kåring. I offentlig sektor gjorde Jens Stoltenbergs rådgivere den beste jobben.

I undersøkelsen «Kommunikatøren» som Hammer & Hanborg har utført blant 800 kommunikasjons-, pr-, bemannings- og infofolk i Norge, blir bransjen bedt om å si hvem de mener er best på kommunikasjon innen feltene detaljhandel, Forsikring/bank/finans, olje/energi, reise/transport og offentlig sektor/organisasjonslivet.

Soleklare vinnere

På fire felt er det kåret soleklare vinnere. Kun på olje/energi var det tett kamp i toppen, der Kværner vant foran NVE. Se resultatene nedenfor:

På feltet olje, gass og strøm mener bransjen at Kværner hadde best kommunikasjon i fjor.

DNB best

Innen bank, forsikring og finans er det ingen tvil om hvem kommunikasjonsbransjen selv mener gjør best jobb. DNB troner skyhøyt på toppen, og får også mest oppslutning totalt sammenlignet med vinnerne i de andre kategoriene. Skandiabanken er den bedriften som ble nevnt flest ganger blant dem som svarte «annet».

Bergen-Kirkenes

På reise og transportfeltet er det Hurtigruten som gjorde best innsats i fjor. Kommunikasjonsfolkene i selskapet taklet tydeligvis både brannen ombrod i MS Nordlys bra, samtidig som det var et sjakktrekk å sende hele ferden fra Bergen til Kirkenes direkte på NRK.

Kommuniserer på trøndersk

I varehandelen ligger Rema 1000 på topp. Reitan-imperiet ble årets kommunikatør på feltet foran Moods of Norway og Kiwi.

Det er litt jevnere i detaljhandelen, men Rema 1000 ligger likevel langt foran de andre nominerte.

Stoltenbergs folk

De ansatte ved Statsministerens kontor gjorde en svært god jobb i 2011, ifølge undersøkelsens resultater. Det sørget for at regjeringssjefen var en soleklart best kommunikatør i offentlig sektor i fjor.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. PR-bransjen

Flere artikler

  1. Her tjener økonomene best

  2. – Må huske at man ikke er verdensmester

  3. PR-kåt skolestart

  4. Ledertalent får internasjonal PR-pris

  5. Ledertalent blir nestsjef i GK