– Kabelkjempe kjøper Time Warner Cable for 422 milliarder

Charter Communications nådde i andre forhandlingsrunde opp i kampen om Time Warner Cable, etter å ha blitt danket ut i første runde av giganten Comcast.

FANT ENDELIG ET SELSKAP SOM VIL KJØPE: Time Warner Cable har lenge vært på utkikk etter fusjonspartnere. Nå blir selskapet kjøpt opp av Charter Communications, ifølge Bloomberg.

Mark Lennihan
 • Sophie Lorch-Falch
 • Andreas Wolden Fredriksen
Publisert:

Charter Communications kjøper Time Warner Cable for 55,1 milliarder dollar, eller 422 milliarder norske kroner (dagens vekslingskurs), skriver Bloomberg.

Budet fra Charter ligger på 195,71 dollar per aksje, hvorav 100 dollar er et kontantoppgjør og resterende i Charter-aksjer.

Prisen er 14 prosent høyere enn sluttkursen for Time Warner-aksjen før langhelgen på Børsen i USA.

Charter bekrefter samtidig at de kjøper Bright House Networks for 10,4 milliarder dollar.

Største eieren i Charter, Liberty Broadband Corp, investerer 4,3 milliarder dollar i det nye selskapet, som har fått navnet New Charter.

Charter-sjef Tom Rutledge blir sjef og styreformann i det nye selskapet.

Ubekreftede meldinger gikk ut om oppkjøpet tirsdag morgen, og som ventet ble kjøpet kunngjort allerede tirsdag.

– Det er ikke overraskende at Time Warner Cable og Charter fusjonerer, men prisen kan nok overraske, sier analytiker ved MoffettNathanson, Craig Moffett, til Bloomberg.

Charter deltok i oppkjøpsforhandlinger i fjor høst, men ble danket ut av USAs største kabelselskap, Comcast, som da ville kjøpe Time Warner Cable for 45 milliarder dollar.

Fusjonen skapte imidlertid motstand hos myndighetene. Det skal ha vært utslagsgivende for at Comcast forsøk på å bli enda mektigere ble lagt på is.

Krangelen over

Time Warner Cable og Charter Communication kranglet heftig i januar om summen Charter Communications ville ut med for konkurrenten.

Ifølge Bloomberg lød budet som ga en offentlig ordkrig på tilsammen 37,3 milliarder dollar, eksklusiv gjeld.

– Time Warner Cable uttalte i dag at styret enstemmig har avvist et tredje, grovt utilstrekkelig bud fra Charter Communications for å ta over Time Warner Cable, skrev kabel-selskapet i en uttalelse i januar til sine investorer.

Blir ikke størst

Time Warner Cable er USAs nest største kabelselskap, og ved en fusjon med Charter Communications, som er USAs fjerde største kabelselskap, vil selskapene sammen få 17 millioner amerikanske kunder.

Comcast vil etter konkurrentenes fusjon fremdeles besitte markedsledende posisjon med sine 22 millioner kunder.

I tillegg er det nå bekreftet at et tredje selskap inngår i fusjonen. Bright House Networks, som er en liten aktør på det amerikanske markedet, er også kjøpt opp av Charter Communications, og inngår nå i den store sammenslåingen.

Et eventuelt oppkjøp er betinget av de aktuelle konkurransemyndighetenes klarsignal.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Time Warner

Flere artikler

 1. Trump om AT&T-oppkjøp: – Ødelegger demokratiet

 2. Eier langt mer enn «Game of Thrones»: Her er Oljefondets film- og TV-aksjer

 3. Comcast byr 520 milliarder for 21st Century Fox

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Derfor blir ikke Netflix en del del av Apple TV

 6. Her er historiens største teknologioppkjøp